Ib Kragh hurtigst i årets Rallyshow

Foto: IK Rally
For femte gang i karrieren kunne Ib Kragh fredag aften føje sit navn til vinderlisten for Birch / Tvilum Rallyshow. Bag rattet af sin Skoda Fabia R5 var rallykøreren fra Juelsminde hurtigst i både de tre indledende heats og finalen.

”Konkurrencen var hård, så jeg var godt klar over, at jeg skulle kæmpe for at få en ny sejr,” fortæller Ib Kragh. ”Sidste år blev jeg slået af Brian Madsen, som var tilbage i sin gamle VM-bil, men det lykkedes os at slå ham allerede i det første heat.”

”Men her havde vi udfordringer med at få bilen til at stå fast. Lufttemperaturen var vel 20-22 grader, men der havde været overskyet gennem det meste af dagen, så solen havde ikke varmet asfalten så meget op, som jeg havde regnet med. De dæk, vi valgte til det første heat, var derfor for hårde, og det gik meget bedre i de efterfølgende heat, hvor vi valgte blødere dæk.”

Første heat vandt Ib Kragh og Ditte Kammersgaard med otte tiendedele, mens sejrsmargenen i heat 2 blev på mere end seks sekunder. Forklaringen var dog, at konkurrenten Brian Madsen havde kørt en omgang for meget, så det var i stedet Anders Lysen, som i sin Suzuki Swift kom tættest på. I tredje heat var Skodaen atter hurtigst, denne gang 1,1 sekunder foran Brian Madsen, og selv om sidstnævnte ligesom Ib Kragh kunne undlade det dårligste af sine tre heatresultater, truede han ikke Skoda-køreren samlet.

”Så var den første førsteplads i hus, men en ting var de indledende heats, noget andet var finalen,” siger Ib Kragh. ”Vi oplevede nemlig, at heattiderne var langsommere i heat 3 end i heat 2, og normalt plejer heattiderne bare at falde for hvert heat. Heldigvis viste det sig at være en enlig svale, for vi valgte at køre med samme setup til finalen, og her formåede jeg at sætte en tid, der var tre tiendedele bedre end min bedste tid i de indledende heat. Så var weekendens anden førsteplads hjemme.”

”Birch / Tvilum Rallyshow har et meget presset program, hvor det hele afvikles på lidt mere end fire timer. Heldigvis fik jeg under arrangementet stor hjælp af mine dygtige servicefolk. De sørgede ikke blot for at holde Skodaen fit for fight, men klarede også alle de andre praktiske opgaver på servicepladsen, hvor der var mange af mine sponsorer, som kikkede forbi. En af mine sponsorer er i øvrigt Brian Madsen, og det var rigtigt dejligt at slå ham!”


Dagen efter Birch / Tvilum Rallyshow stillede Ib Kragh / Ditte Kammersgaard til start i en afdeling af Yokohama-mesterskabet i rallysprint i Randers. Det blev en lørdag med meget skiftende vejr, som satte sit præg på afviklingen. Det lignede ellers en ni-sekunders sejr i første heat, men da mange af feltets mindre biler havde svært ved at komme igennem hastighedsprøvens løse underlag, blev prøven stoppet og annulleret. I stedet blev hastighedsprøven lagt om til et noget kortere forløb.

”Næste heat vandt vi med fire sekunder, men til det næste kom der atter regn, og de intermediatesdæk, vi valgte, var ikke optimale, så her satte vi et sekund til,” siger Ib Kragh. ”På dette tidspunkt var Ditte og jeg sikre på, at vil ville vinde Yokohama-mesterskabet Vest og dermed havde sikret os deltagelse i landsfinalen. Vi valgte derfor ikke at satse med et sæt nye dæk, men fortsatte med vores intermediatesdæk. Det kostede os sejren på dagen, men vigtigst af alt var, at vi atter fik fart i kroppen, inden vi genoptager kampen om Danmarksmesterskabet i rally i slutningen af august i Sorø,” siger Ib Kragh.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: