Ib Kragh: ”Nu bliver det alvor”

Foto: IK Rally Presse

Efter en testdag på Sjælland og den første april-lørdag tilbragt som forkører på vejene omkring Hamborg spidser det nu til for Ib Kragh og hans nye co-driver Ditte Kammersgaard. På lørdag skal de for første gang i direkte konkurrence, når de stiller til start i Kongensbro Rally Grand Prix midt mellem Viborg og Aarhus.

”Nu bliver det alvor,” siger Ib Kragh, ”men heldigvis har Ditte og jeg haft gode muligheder for at forberede os op til sæsonstarten.”

”Første gang, jeg kørte i min nye Skoda, var til en funktionstest. Det handlede bare om at føle sig til rette i bilen og finde ud af, hvordan gearskiftet fungerede, og hvor de forskellige knapper sad. Så gjaldt det rallytesten i Roskilde. Her kørte vi på en rigtig hastighedsprøve, hvor vi fik mere end ti gennemkørsler kun afbrudt af vores egne justeringer. Bilen kørte bare super godt, og hvis nogen kunne have set mig inde under min brandsikre hjelmhætte, ville de have set et smil af de helt store.”

Efter den sjællandske rallytest blev den nye rallybil i den forgangne weekend også prøvet af i det tyske ADAC Stormarn Rallye, som fandt sted ved Hamborg.

”Vi havde fået en aftale med løbsarrangørerne om at være forkørere i løbet,” siger Ib Kragh. ”Vi var derfor ikke med i løbet og kunne deltage uden pres. Det var en god forberedelse, fordi vi i modsætning til traditionelle rallytests her også skulle have fokus på transportetaperne mellem hastighedsprøverne. Og her fik Ditte og jeg lige pudset vores samarbejde af en sidste gang, inden det går løs.”


Og går løs gør det på lørdag. Formiddagen byder på en rallytest nord for Fårvang, men klokken 12.00 ruller den hvide, lysegrå og grønne Skoda Fabia R5 ind i grusgraven hos Munck Asfalt mellem Kongensbro og Ans. Først gælder det fire heats og så – forhåbentlig – en plads blandt de 20 deltagere i finalen.

”Ditte og jeg går naturligvis efter sejren,” lyder det fra den seksdobbelte Danmarksmester, ”men vi har også siddende i baghovedet, at vi 14 dage senere skal køre første afdeling af DM i rally.”

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: