Insight Racing fandt farten i svensk dobbeltprogram 

Foto: Insight Racing/Niklas Majgaard

Insight Racing kan se tilbage på en udfordrende, men lærerig weekend på den tidligere Formel 1-bane Anderstorp. Weekendens afdeling af TCR Scandinavia blev nemlig scenen for det danske teams hidtil største satsning i serien – med to ud af tre danske biler til start.

TCR Scandinavia satte med højt niveau atter en streg under sin position som Skandinaviens førende motorsportsserie, da sæsonens anden afdeling blev kørt på Anderstorp.
Den svenske bane, der i 70’erne lagde asfalt til i alt seks Formel 1-grandprixer er notorisk kendt for sine hurtige sving, og det fik Insight Racings Louise Frost og samt teamets debutant i TCR Scandinavia, Jonas Lynge, også at mærke henover weekenden.
Jonas Lynges samarbejde med Insight Racing i TCR Scandinavia er spritnyt, og løbet på Anderstorp blev det første af slagsen. Går alt efter planen, så får nordjyden flere optrædender i serien i løbet af i år.

Den hurtige, svenske bane minder nemlig ikke om de danske baner overhovedet, forklarer Louise Frost:
– Det har været meget lærerigt for os alle at være her. Intet i Danmark minder om Anderstorp, så det er meget nyt det hele. Og af samme grund er der også meget udvikling for mig i det her, for det er meget anderledes at køre på en så hurtig bane.

Svær kvalifikation
Det hele krævede i det hele taget nogen tilvænning, og det satte tidligt sit præg på kvalifikationen. Henholdsvist 11. og 12. bedste tid blev det til Louise Frost og Jonas Lynge, og derfor lå der en stor opgave forude for de to i søndagens to løb.

Her lykkedes det at finde en del af den manglende fart, hvilket Jonas Lynge byttede til to niendepladser, som lovede godt for mere – men startplaceringen i feltets tunge ende blev dyr for den nordjyske debutant i TCR Scandinavia:

– Vi har lært en masse af at være med her. Det er en spændende og svær bane, men vi fik fundet farten over weekenden og lå rigtig godt med på tiderne til sidst. Der fik jeg vist, at tiderne var til meget mere end resultatet afslører, så vi håber at få flere løb med bilen. Det er en virkelig fed bil at køre, og det har været en kanon oplevelse at være med her, forklarer Jonas Lynge og retter en stor tak til alle, der har hjulpet med at få muligheden stablet på benene.

Den holdning deler Louise Frost:
– Jeg synes alt i alt det gik ok, men det var en svær bane og en svær weekend. Men også en virkelig fed bane. Den stiller store krav, og det går sindssygt stærkt, forklarer hun og tilføjer:
– Vi ser frem til Falkenberg og kan forhåbentlig få kørt mere træning inden da.


Stærkt svensk felt
Sverige er generelt stærkt repræsenterede i TCR og ikke mindst i VM-serien WTCR. Den udvikling er også tydelig at se i hjemlandet, for TCR Scandinavia er præget af benhård konkurrence, forklarer teamchef Martin Jensen fra Insight Racing:

– Man må tage hatten af for svenskerne. De kom godt forberedte og med stor knowhow, så det blev lidt en gang “Kongens efterfølger” for vores vedkommende at skulle finde farten. Vi skal alle være bedre, så vi må klø på frem mod Falkenberg siger Martin Jensen og tilføjer:

– Samtidigt vil jeg også sige, at jeg er stolt af, at Jonas og Louise mandede sig op og tog kampen op i det her skarpe mesterskab. Det er absolut godkendt, at vi er indenfor et sekund af de bedste i racetrim under de her forudsætninger.

Næste opgave i TCR Scandinavia er Västkustloppet på Falkenberg den 13-14. juli.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: