Jacob Mathiassen klar til premieren i TCR Denmark med Insight Racing

Mathiassen1_60e6e365aad4d31ac5df30dec1d120cb
Foto: TCR Denmark

Efter et par engelske udlandseventyr i den stærke, britiske serie, British GT, vender hobroenseren Jacob Mathiassen i år hjem til dansk motorsport.

Det gør han i den nye, danske serie TCR Denmark, hvor racerkøreren har fundet sammen med sit tidligere team, Insight Racing. Sammen stiller de til start i TCR Denmark med Insight Racings Alfa Romeo Giulietta – en bil, som Mathiassen tidligere på foråret fik lejlighed til at testkøre.

Nu er det officielt blevet til en aftale mellem Mathiassen og det sjællandske team, som sammen er klar til at kæmpe om guldet mod store kapaciteter i dansk motorsport såsom Jan Magnussen, Kasper H. Jensen og Casper Elgaard.

Jacob Mathiassen ser frem til at tørne ud på dansk asfalt igen:

– Jeg er kommet hjem til Danmark igen, og kan ikke se et bedre sted at gøre det end hos Insight Racing. De har været med på sidelinjen siden jeg vandt DM i Citroën DS3 Cup med dem i 2016 – og jeg har haft god nytte af deres rådgivning hele vejen. Derfor er det stort, at jeg nu er tilbage på lige dét team igen, forklarer han.


Insight Racing er blandt de teams i Danmark, som har længst erfaring med TCR. I år driver det sjællandske team ikke mindre end tre biler i mesterskabet. Foto: TCR Denmark/Kim Gripping

For Mathiassen er den nye aftale også lig med en del nye indtryk. Alfa Romeoen er ligesom de øvrige biler i TCR Denmark forhjulstrukket. Det har Jacob Mathiassen ikke kørt med siden 2016 – men det forhindrer ikke den ambitiøse nordjyde i at gå ind til det nye mesterskab med store forventninger fra dag 1.

– Indtrykket af TCR og bilen er rigtig positivt. Jeg er overbevist om, at den her nye serie bliver en succes, for den har virkelig gode, internationale aspekter med sig. Bilerne kører over hele verden, og det klinger bare godt, at vi også i Danmark får sådan noget grej. Det bliver fedt og tæt ræs – fuldstændig som det skal være, siger han og tilføjer.

– Det er en noget anden kørestil, men det er gået hurtigt, og jeg har en god fornemmelse allerede nu. Vi skal være med helt fremme i feltet og melde os ind i kampen om titlen. Jeg føler ikke, at vi har vist vores fulde potentiale endnu, lyder det lidt hemmelighedsfuldt fra Jacob Mathiassen.

Motorsport på afstand

Coronavirussen har heller ikke sluppet sit tag i motorsporten, og derfor bliver sæsonpremieren i TCR Denmark uden tilskuere, når det går løs den 20-21. juni på Jyllandsringen. Men det bliver muligt at følge Jacob, for serien har netop lanceret en TV-aftale med 6’eren, som sender direkte søndag.

Hjemme i Hobro er der desuden også linet op til en motorsportsfest, slår Jacob Mathiassen fast:

– Jeg ved ikke, om andre gør det, men vi har planlagt et sponsorarrangement hjemme i Hobro, hvor sponsorerne samles og ser løbene. Når vi ikke kan have dem på banen, så må vi lave noget derhjemme. Uanset, så er det blevet taget rigtig godt imod, at jeg er tilbage på de danske baner og at det sker i lige den her klasse, afrunder han.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: