Jacob Sevel rykker frem i DS3 Cup

Foto: CMD Motorsport / Niklas Majgaard

Det blev en ny weekend med både ned- og opture for Jacob Sevel og CMD Motorsport, der i den forgangne weekend gæstede Falkenberg i Sverige til sæsonens fjerde afdeling af Citroën DS3 Cup. 

Weekenden fulgte for Sevel og den gul/sorte racer med nummer #666 lidt den tendens, der har været holdets gennem sæsonen. Det er nemlig debutsæsonen i den tætte og talentbesatte motorsportsserie, og det har selvsagt givet en stejl indlæringskurve på mange baner. 

– Det var en mere af de weekender, hvor det var lidt op og ned. Efter første løb var jeg lidt nede, for vi ramte slet ikke en ordentlig opsætning, og mine dæk blev alt for varme. Jeg blev nummer otte, men følte det var til mere. Derfor lavede vi det hele om til andet løb, forklarer han og tilføjer:

– Det er den første sæson, og vi er stadig i det stadie, hvor vi skruer meget. Så skruer vi også sommetider forkert, og det var i store træk det, der gik galt i det første løb, konstaterer han. 

Weekenden blev præget af dårligt vejr. Lørdagen regnede væk, og specielt søndagens finale blev også vejrmæssigt udfordret.

Comeback


En løbsweekend i DS3 Cup består som bekendt af to løb, og i det sidste af de to skulle jagten derfor sættes ind for alvor. Vejret var weekenden over en konstant faktor i feltet, for lørdagen regnede væk og søndagens første heat blev tørt. Men det sidste heat bød på blandet vejr, og det gjorde forholdene svære for alle. 

Jacob Sevel kom godt fra start på ottendepladsen og havnede hurtigt i en tæt fight om placeringerne. Undervejs blev løbet afbrudt af en safetycar, mens regnen tog til, og det betød, at det hen mod slutningen af løbet blev mere overlevelse end racerløb for Jacob Sevel:

– Der fløj bare biler rundt alle steder… Det var okay at køre derude i begyndelsen, men da regnen virkelig tog til, så blev det ren overlevelse. Alt er på listefødder, når det er sådan der. Brems en meter eller to for sent, og så flyver du bare af banen. Jeg koncentrerede mig så meget, at der gik flere omgange, inden jeg overhovedet fattede, at jeg var nummer tre – det var hektisk, forklarer han. 

Det hele endte med en tredjeplads i det kaotiske løb.

Der blev fightet sving for sving i den regnplagede finale. Her er Jacob Sevel og hjemmebanekøreren Erik Bertilsson i fight.

Mesterskabskampen

Facit efter fire løbsweekender er, at Jacob Sevel har fået lukket leddet op til spidsen af feltet. Aktuelt er han nummer tre i DM, men andenpladsen er indenfor rækkevidde, og kampen står fuldstændigt åben frem mod sæsonens største løb – Grand Prix Danmark på Jyllandsringen:

– Det spidser til, absolut. Thomas Faraas er vist ved at være stukket af med mulighederne for guldet, men jeg har en spændende kamp foran mig om andenpladsen. Både Mads Frederiksen og Kenn Bach er godt med, og vi skal være med helt i spidsen til Grand Prix Danmark, hvis det skal lade sig gøre. 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: