Jan Magnussen på Sebring: Klar til en af karrierens hårdeste løbsweekender

Foto: Richard Dole

20 års erfaring bliver essentielt for Jan Magnussen som den kommende weekend stiller op til to store langdistanceløb på den legendariske Sebring-bane i Florida. Fem gange har danskeren vundet 12-timersløbet.

SEBRING, FLORIDA, 13. MARTS 2019 – Jan Magnussen er blandt de racerkørere, som har haft flest starter på Sebring. Alligevel bliver dette års besøg på den tidligere militærlufthavn i Florida et af de mest udfordrende. Foruden deltagelse i det berømte 12-timersløb lørdag, skal danskeren nemlig også repræsentere Corvette Racing i en afdeling af FIA WEC-mesterskabet, 1000 Miles of Sebring, som afvikles fredag.

– Hver gang vi stiller op til et ræs, er det for at teste os selv mod de bedste i branchen. Denne gang tager vi det til ekstremerne. Der venter os et hårdt program med dobbelt op på træning, kvalifikation og løb, men heldigvis er vi racerkørere, som elsker at sidde i en racerbil, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen: Begge løb er vigtige

– Begge løb er vigtige for os. 12-timersløbet er en legende, ikke mindst for Corvette Racing, og samtidig det fysisk mest krævende løb på kalenderen. Vi kører på resterne af en nedlagt militærlufthavn fra Anden Verdenskrig, og det er lige så råt, som det lyder. IMSA-sæsonen startede skidt for os på Daytona, så vi skal have et godt resultat på Sebring for at komme frem i mesterskabskampen. WEC-løbet vigtigt, fordi det giver os en chance for at måle os imod den konkurrence, vi vil se på Le Mans til juni.


Det bliver tredje deltagelse for Corvette Racing i FIA-mesterskabets såkaldte ‘Super Season’, som startede med 24-timersløbet på Le Mans i juni sidste år og slutter samme sted i år. Corvette Racing deltog også i Shanghai i efteråret, men denne gang er teamet imidlertid på hjemmebane. Med hele 20 starter siden 1999 er Jan Magnussen blandt de mest erfarne kørere på Sebring, og fem gange har han taget sejren i 12-timersløbet.

Til start med kendte profiler

Magnussen vil både i WEC-løbet fredag og 12-timersløbet lørdag dele den gule Corvette C7.R med spanske Antonio Garcia og tyske Mike Rockenfeller. En stærk og velkendt trio, som i 2015-sæsonen tog sejren på både Daytona og Sebring. WEC-løbet flages grønt fredag eftermiddag klokken 16.00 (og slutter 1.000 miles eller otte timer senere, afhængig af hvad der kommer først), mens 12-timersløbet skydes i gang lørdag formiddag klokken 10.40.

Grundet forskelle i seriernes reglementer sker indsatsen i to forskelige racerbiler, men de to Corvetter er dog ikke mere forskellige, end at teamet har en unik mulighed for at samle ekstra mange data under forberedelserne til de to løb. I 12-timersløbet stiller teamet traditionen tro op med to biler, og Magnussens søsterbil køres igen af Oliver Gavin, Tommy Milner og Marcel Fässler.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: