Jan Magnussen sluttede lige udenfor podiet på Road America

Corvette Racing; IMSA Road Race Showcase at Road America; Elkhart Lake, Wisconsin; August 2-4, 2019; C7.R #3 driven by Jan Magnussen and Antonio Garcia; C7.R #4 driven by Oliver Gavin and Tommy Milner (Richard Prince/Chevrolet photo).
Foto: Richard Prince

ROAD AMERICA, WISCONSIN, 5. AUGUST 2019 – Jan Magnussen og Antonio Garcia havde håbet på et topresultat i ottende afdeling af WeatherTech SportsCar Championship på Road America den forgangne weekend, og havde det ikke været for et strømproblem, var Corvette-duoen højst sandsynligt endt på podiet.

– Til forskel fra de seneste løb havde vi denne weekend en hurtig bil, og teamet valgte en tre-stops-strategi, hvilket viste sig at være det rigtige – også selvom vi ikke fik den periode med full yellow, som vi satsede på. Vi havde flere omgange med nye dæk end konkurrenterne, og havde det ikke været for et batteriskift, som krævede kostbar tid i pitlane, havde vi været langt nok fremme til at sætte de førende under pres og måske snuppe et topresultat. Sådan gik det desværre ikke, men vi sluttede bedre, end vi har gjort i de seneste løb, lyder det fra Jan Magnussen.

Det var Jan Magnussen, som startede det to timer og 40 minutter lange løb i den gule Corvette C7.R fra en femteplads, og danskeren blev hurtigt fanget bag en af de to fabriks-Porscher, som ikke formåede at holde samme fart som den førende GTLM-bil, kørt af teamkammeraten Oliver Gavin.

Jan Magnussen: Vi havde farten til mere

– Jeg blev holdt tilbage af Porschen og en Ford, og kunne simpelthen ikke komme forbi. Det var en skam, for vi uden tvivl havde mere fart, og afstanden mellem os og de to biler helt i front blev hurtigt lang, forklarer Jan Magnussen.


Danskeren blev herefter kaldt ind til et tidligt pitstop med førerskifte, hvilket tydeligt viste, at Corvette-teamet valgte at splitte strategierne mellem de to biler. Undervejs i løbet, som havde grønt flag fra start til slut, lykkedes det Antonio at reducere afstanden til det førende felt, og mellem pitstoppene førte spanieren løbet.

I løbets sidste minutter lignede det, at Garcia og Magnussen skulle slutte weekenden med en tur på podiet, men det afgørende batteriskift under tredje og sidste pitstop, som kostede mellem 10 og 20 ekstra sekunder i pitlane, var imidlertid nok til at eliminere dén mulighed. Duoen bevarer dog en foreløbig tredjeplads i kørermesterskabet.

Næste udfordring for Jan Magnussen, Antonio Garcia og resten af Corvette Racing er niende afdeling af IMSA-mesterskabet, som afvikles på Virginia International Raceway den 23.-25. august.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: