Kandborg åbner sæsonen med sejr

Foto: Petr Fryba

Nicolaj Kandborg og danske Dan Agro Racing fik den bedst tænkelige sæsonstart, da det blev til en klassesejr i Italien.

I weekenden fik østjyske Nicolaj Kandborg for alvor sat sæsonen i gang i langdistanceserien 12H Series, som åbnede året på Mugello i Italien.

Efter sidste efterårs debut i serien med samme team og bil var det derfor et kærkomment gensyn med Dan Agro Racing, for hvem Kandborg var med til at afrunde 2018 med en podieplads i A3-klassen.

De gode takter fulgte med ind i det nye år og med til Italien, hvor det blev til pole position og sejr:

– Det gik over al forventning! Jeg var ikke i tvivl om, at vi kunne lave et godt resultat med det her lineup, men at tage sejren med 12 omgange ned til nummer to siger meget om, hvad for et løb vi havde.


Nøglen til sejren kom gennem en blanding af flere ting, vurderer han:

– Der var så mange ting, som klappede for os på Mugello – det var strategien, det var vores pitstop og det, at vi alle tre – Steffan Jusjong, René Rasmussen og jeg selv, er ganske jævnbyrdige som kørere. Det hele gik op i en højere enhed, lyder det fra en glad Nicolaj Kandborg.

Samtidigt betyder kendskabet til teamet meget. Det eneste nye denne gang var banen, som Nicolaj aldrig havde kørt på inden weekendens løb:

– Det var rart at komme tilbage med et stærkt lineup, og i det hele taget var det en fed oplevelse at køre for Hans Clausens team igen.

Foto: Petr Fryba

Træner virtuelt

Når man ikke lige kan prøve banen af inden det går løs, så søger mange kørere i retning af computeren. Det gør Nicolaj Kandborg også i samarbejde med sponsoren RacingRoom, hvor han kunne forberede weekenden optimalt:

– Simracing er en rigtig god forberedelse. Der er forskelle mellem computeren og den rigtige bane, men det er en god træning, og man lærer banen rigtig godt at kende. Den store forskel er banens niveauforskelle, for det mærker du ikke, når du sidder ved computeren.

Nicolaj Kandborgs næste opgave er endnu ikke helt på plads, men det ventes, at der snart kan meldes nyt ud.

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: