Kandborg jagter den tyske drøm

kandborg
Foto: Kandborg Racing

Hvis bjerget ikke vil komme til Muhammed, må Muhammed komme til bjerget. Det ordsprog har den aarhusianske racerkører Nicolaj Kandborg taget til sig; hvis ikke de ønskede muligheder for en karriere opstår i Danmark, må man jagte dem i udlandet.

Den tidligere DTC-kører har taget en stor beslutning. Om en måned pakker han sine ejendele og sætter kursen sydpå. Destinationen ligger i Eifelbjergene, nærmere betegnet Nürburgring Nordschleife – verdens største og mest berygtede racerbane.

– Jeg har fået en helt særlig mulighed for at leve som instruktør for det danskejede firma, EVN Ring Rentals, som laver køreoplevelser på Nordschleife, fortæller en glad Nicolaj Kandborg, der kommer til at bo og arbejde fast i det tyske.

Hverdagen kommer til at gå med at instruere virksomhedens kunder i korrekt kørsel på den 21 kilometer lange racerbane, og Kandborg håber at jobbet kan skabe nye kontakter og spændende muligheder:

– For de beløb, som der skal findes for at køre med i de store danske klasser, kan jeg lige så godt satse på udlandet. Det prøvede jeg for alvor sidste år, og det var virkelig en øjenåbner for mig, fortæller Kandborg, der blandt andet kørte sig til topresultater på F1-banen Spa Francorchamps.


– Det vil jeg gerne have mere af, og omkring Nürburgring er der en hel industri, som jeg gerne vil ind og være en del af. Det handler om at være der, hvor det sker, så jeg glæder mig meget til at komme igang med det.

Et godt eksempel er Nürburgring Langstrecken-Serie (tidligere kaldet for VLN, red.), hvor over 100 teams stiller op i ni løb på en sæson – alle på samme bane, og af en varighed på mellem fire og seks timer.

– Det er måske den største mulighed, jeg har fået i min karriere, så da Frank (indehaver af EVN Ring Rentals, red.) ringede og spurgte om jeg var interesseret, tog det mig ikke mange sekunder at give et helt klart ja tilbage til ham, husker Nicolaj Kandborg.

Inden afrejsen i midten af marts måned er der dog masser af ting som skal på plads hjemme i Danmark; selvom udlandseventyret venter, bliver intet efterladt ved grænsen.

– Jeg har mine trofaste sponsorer, som jeg stadigvæk skal skabe værdi for herhjemme, så der er et par nye events i støbeskeen, og jeg er også i dialog omkring hvad jeg skal køre af racerløb i år, så der er nok at se til, slutter Nicolaj Kandborg.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: