Kevin Suenson: Fra debutant til vinder på 12 timer

Foto: Boxengasse

Forud for weekendens løb havde Aquila-fabrikskøreren fra Gram ellers nedtonet forventningerne til sin forestående debut. Der skulle hverken tales om at vinde løb eller lave store overhalinger.

Alligevel viste Kevin Suenson sig på rekordtid at have fundet sig tilrette i Supertourisme-raceren. I kvalifikationen satte han en beskeden – og forventet – 12. bedste omgangstid, som han i første løb vekslede til en ottendeplads – og dermed pole position til det næste løb.

At starte i forreste række i en så stærk klasse er en stor mundfuld for de fleste racerkørere. Det påvirkede dog ikke Kevin Suenson voldsomt. Af respekt for mesterskabskampen lod han tre af de hårdt kæmpende passere i løbet af de første omgange, inden han hægtede sig på dem og holdt samme tempo frem til det ternede flag.

“Jeg ville ikke blande mig i deres mesterskab, så de fik lov at gå forbi. Til gengæld lagde jeg mig lige efter dem, så jeg kunne tage en plads tilbage hvis der skete noget mellem dem”, forklarer Kevin, som holdt fjerdepladsen til målstregen.

Da mørket var faldet på, kørte DST-feltet ud til tredje og sidste heat ved årets Night Race, og på vej ud på banen gik koblingspedalen i bund på den hvide Supertourisme-racer. En defekt kobling til stående start er ikke optimalt; hverken for starten eller for materiellet.


“Der var kun én mulighed, og det var at starte løbet uden kobling. Motoren fik lidt ekstra omdrejninger, og da de røde lamper slukkede skiftede jeg til første gear og kom afsted. Ikke optimalt, men det virkede!”

I finaleheatet var der kamp til stregen. Kevin måtte arbejde for at holde Casper Røes bag sig, mens Michelle Gatting aldrig var ret langt foran. Det blev til en syvendeplads, som var tilstrækkeligt til at sikre sejren i AM-klassen. En godkendt indsats for debutanten.

“Jeg er vildt overrasket over hvor godt, det er gået. Jeg havde ikke regnet med at kunne være med så langt fremme, og at vinde i AM-klassen er bare fantastisk! Vi har haft nogle små tekniske udfordringer, men det har været en vild oplevelse!”

Lørdagens succes har givet blod på tanden, og nu sættes alle sejl til for at finde økonomisk opbakning til deltagelse i de sidste to Supertourisme-løb på dansk grund:

“Det vil være stort hvis jeg kan være med i de sidste to løb i år, inden jeg lægger mig fast på hvad næste sæson skal byde på. Jeg kan udvikle mig meget ved at få nogle flere løb i klassen, og det kunne være sjovt at se om jeg kan gentage resultatet”, slutter han.

Løbene i OK Mobil1 DST kan ses online på: https://www.tvsyd.dk/motorsport/dst-night-race-36?autoplay=1#player

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: