Kontrastfyldt weekend for Vesti

Foto: Vesti Motorsport

F1-banen Circuit de Catalunya udenfor Barcelona er en klar Vesti-favorit. Her viste han for første gang sine evner i 2016, da han drømte om at komme i betragtning til et topsæde i tysk F4. Med overskud og et forspring på points kontoen på hele 75 points var det en tændt Vesti, der i weekenden indtog banen endnu engang i denne tredje sidste weekend af det europæiske F3 mesterskab.

Selve kvalifikationen blev en våd omgang. Styrtregn gjorde det til noget af en prøvelse for alle kørere. Og Vesti ramte den ikke helt. Måtte nøjes med en anden bedste tid og en start position som nr. 3 i de to øvrige løb. David Schumacher tog 2 pole positions, men er uden trussel for Vesti i det samlede mesterskab.
– Det var ikke tilfredsstillende, havde forventet mere af mig selv det samme havde mit team. Når jeg kører tidtagning på tør bane har jeg en skarp plan for udførelsen. I regn ændres denne noget, og jeg skal se indad og finde ud af, hvad der gik galt for mig. Også selvom en pole indimellem kan tilskrives en portion held i netop regn. Og ikke et resultat man altid kan tage æren for selv.
Løb 1 sluttede med en Vesti øverst på podiet foran Daniel Schumacher, som blev taget i en ren overhaling. En tredjeplads blev det til i andet løb, og dagens sidste løb viste en Vesti der bare forsvandt længere og længere bagud i pointene. Helt nede på en 10. plads må han nu slukøret rejse fra Barcelona. Noget af en uvant følelse for den unge jyde.
– I går tog jeg min tiende sejr. Jeg havde ikke den samme tophastighed som Schumacher foran mig, da jeg kørte på high downforce og han det modsatte. Det koster på langsiderne, og alt skal forsøges hentet i svingene og ved sene nedbremsninger. Det lykkedes jeg med, så en ret fed fornemmelse!
Men endnu bedre blev det i race 2. Det er sjældent jeg smiler på podiet over en 3. plads, men det gjorde jeg her. Jeg var for alvor udfordret både bagfra og forfra efter en elendig start pga overophedet kobling. Den var der slet ikke. Jeg måtte starte i gear, hvilket gir en masse hjulspind. Dan Ticktum, F1-testkører og mangeårig juniorkører hos Red Bull var ny konkurrent denne weekend. Ham får man for alvor lov at køre race imod! Vi kørte hjul til hjul på mange omgange inden jeg forsøgte det angreb, der bare skulle sidde der! I det øjeblik var jeg parat til, at det var alt eller intet. Jeg ville det bare SÅ meget. Min mission lykkedes. Jeg satte Ticktum og havde et af mine nok bedste race til dato.
Det sidste løb bød på endnu en dårlig start uden greb og masser af hjulspind. Ret hurtigt var løbet i virkeligheden slut for mig. Vi ramte en lidt for aggressiv opsætning af bilen. Bagdækkene holdt ikke over distancen. Jeg lavede en kørefejl i kampen om at indhente Enzo Fittipaldi og derefter blev jeg ramt i siden af Nannini, der totalt kiksede sin nedbremsning og røg ind i mig. Jeg så mig selv falde sekunder og sekunder bagud uden at kunne gøre det mindste. Kæmpe skuffet er jeg lige nu, selvom jeg godt ved, at det også var en stærk weekend for mig med masser af aggression og læring. Jeg taber få points til min tætteste konkurrent Fittipaldi. Men jeg kunne have hentet så mange yderligere på ham.”
Vesti drager tirsdag til Monza, hvor han har årets sidste test i serien.  Monza er banen, hvor finalen afvikles 18.-20. oktober. Men første gælder det Mugello i Italien den 4-6. oktober.
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: