Lasse M. Sørensen får sin VM-debut

Foto: Lasse M. Sørensen

”Det bliver mit første VM-løb, og jeg glæder mig vildt meget,” siger den 20-årige rallykører fra Hammel. ”Det er ikke så tit, at danskere prøver kræfter med et VM-rally, og der er flere, som har fortalt mig, at jeg bliver den yngste dansker i et VM-løb.”

Det er lidt af en udfordring, som venter Lasse M. Sørensen og hans co-driver Ole R. Frederiksen. Sidstnævnte har med sine årtier af erfaring fra dansk og international rally flere VM-starter på sit CV, men for Lasse M. Sørensen bliver meget nyt. Og anderledes.

”Den største udfordring for mig vil være længden,” siger han. ”Herhjemme afvikles et rally over en enkelt dag med prøver, som bruges igen og igen, men til Rallye Deutschland har vi prøver over tre dage, og de fleste er forskellige. Det er et langt løb på et sted mellem 300 og 400 km hastighedsprøver.”

Lasse M. Sørensen har forberedt sig længe på løbet.

”Vi havde løbet under overvejelse sidste år, men det er et løb, hvor det gælder om at være godt forberedt, og jeg synes, at jeg manglede lidt,” forklarer han. ”Jeg deltog derfor i notekørslen sidste år, og vi lavede noter på alle prøverne for at danne os et overblik over dem og få en fornemmelse af, hvordan løbet vil være.”


”Jeg tror helt klar, at jeg får en masse erfaring indenfor noget, jeg ikke har prøvet før. At få noget erfaring i kamp mod nogle af verdens bedste kørere. Placeringsmæssigt har jeg ingen håb eller deciderede mål, men det er vigtigt, at Ole Frederiksen og jeg får et godt løb.”

Netop manden i co-driver-sædet betyder meget for Lasse M. Sørensen.

”Ole er jo en af de mest erfarne danske andenkørere, og han har spillet en stor rolle i min udvikling som rallykører,” siger Lasse M. Sørensen.
”Han er kommet med en masse gode fif og feedback på ting, jeg enten gør godt, eller ting, jeg skal arbejde med. Han fortæller mig, at lærekurven går, som den
skal, og jeg får virkelig noget ud af at have ham ved siden af mig i bilen. Jeg glæder mig til at køre Rallye Deutschland med ham.”

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: