Ulrik Linnemann tilbage ved Europamesterskabet i Rallycross

Foto: Linnemann Racing

Ulrik Linnemann vender i denne sæson tilbage, for at repræsentere Danmark i Europamesterskabet i Rallycross Supercar. Efter et år i den nordeuropæiske serie, RallyX Nordic, gearer det danske håb op, og vender tilbage til den europæiske liga.

Den nordjyske racerkører Ulrik Linnemann havde i 2019 en skuffende sæson, hos svenske Olsbergs MSE i RallyX Nordic serien.

Han sluttede på en 4. plads i serien efter utrolig mange kampe og komplikationer i sæsonen, som foregik bag rattet i teamets Honda Civic Supercar. Ulrik har nu valgt at vende tilbage i kongeklassen Supercar i Europamesterskabet, hvor han i sin debutsæson i 2018 kørte sig til en 6. plads mellem Europas bedste Rallycross-kørere. Han har derfor høje forventninger til 2020-satsningen, som indebærer et køb af en helt ny Ford Fiesta Supercar.

”Jeg samler mit gamle dream-team Linnemann Motorsport, hvilket betyder, at vi igen selv står for alt fra opdateringer og forbedringer af racerbilen til mekanikere” fortæller Ulrik Linnemann. Ulrik udtrykker dog også, at det har været en stor oplevelse og at han har lært meget af at være en del af et andet team.

”Jeg har altid været vant til at være Theodor Fælgen fra Bjergkøbing Grandprix, så derfor har det helt klart været en udfordring. Jeg har det bedst med at jeg selv bestemmer hvad der skal optimeres på racerbilen.” fortæller Ulrik.


Der har været rygter om at offroad-køreren ville skifte til asfalt, for at deltage i den nye TCR-serie.
”Det er helt rigtigt, at jeg har haft stærke overvejelser om at skifte til asfalt. Jeg kunne dog mærke tydeligt, at det her er hvad jeg brænder for, og derfor er jeg ikke klar til at forlade Rallycross, da det er min helt store passion. Jeg kan dog ikke afvise, at jeg i fremtiden vil prøve flere kræfter af med asfalt-sporten”, fortæller Ulrik, som har kørt Rallycross siden 2007.

Ulrik har været den eneste danske repræsentant ved Europamesterskabet i det seneste årti. Her har han kørt adskillige sølvmedaljer til Danmark, og teamet har også store forventninger til den kommende sæson.

Europamesterskabet består i denne sæson af i alt 5 afdelinger i henholdsvis Belgien, Norge, Sverige, Frankrig og Letland. Ulrik har tidligere vundet afdelinger på den norske, svenske og franske bane, men dog vil det være første gang han kører på den kendte bane Spa i Belgien.
”Jeg ser meget frem til at køre på Spa, fordi den er ny for de fleste kørere. Jeg var med som mekaniker på sidelinjen i Belgien sidste år, og banen ser rigtig spændende ud.” fortæller Ulrik.

Udover de spændende baner, er det også den store prestige i at køre Europamesterskab, som har draget Ulrik tilbage. ”Der er utrolig mange fans og tilskuere til EM, og derudover er det også fedt at dele paddock med hele verdenseliten, i og med at Europamesterskabet bliver afholdt sammen med Verdensmesterskabet” siger Ulrik.

Man kan opleve det professionelle team til en gæsteoptræden på Nysumbanen ved Hobro den 6-7. juni, som det eneste løb på dansk grund for Ulrik i denne sæson.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: