Lukas Staub har hænderne fulde i Super 2L

Foto: Grippo / Jesper Larsen

Sidste års Danmarksmester i Hankook 1600 Challenge har fået hænderne fulde med skiftet til Grand Prix Tours Super 2L-klassen.

Omstillingen fra en forhjulstrukket Suzuki Swift med gammeldags, manuel gearkasse, til en baghjulstrukket – og noget kraftigere motoriseret – Super 2L-bil med sekventiel gearkasse er svær. Både for kører og folkene i Dankemi Racing, der skal forsøge at finde frem til den rigtige opsætning på bilen.

– Der har været nogle gange, hvor jeg har savnet min trofaste Suzuki Swift her på det sidste. Men al begyndelse er svær, og selvom det er meget små skridt, arbejder vi os i den rigtige retning, fortæller Lukas Staub, der i weekendens afdeling af mesterskabet på FDM Jyllandsringen kæmpede for at følge med konkurrenterne.

I lørdagens heat nåede han dog ikke at kæmpe alt for meget, da han efter to omgange oversatsede og røg af banen, ud i sandfanget. Det gav efterfølgende lidt arbejde med at rydde bilen for sand – men koldingenseren var klar igen til søndagens to løb.

Her fortsatte arbejdet med at finde fart i både bil og kører, og med en 12. og 13. plads er der noteret fremskridt, selvom der er et stykke vej endnu.


– Det er hårdt at gå fra at være dansk mester og så til at starte helt forfra, som det her er. Men nu begynder tingene at hænge sammen, så det er bare at holde på, for så skal det nok komme. Det er nok mest min tålmodighed, der er sat på prøve, indrømmer Lukas Staub.

Næste løb for Lukas Staub og Dankemi Racing bliver på Ring Djursland den 22-23. juni.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: