Malthe høstede point på Ring Djursland

Foto: Boxengasse

Høstsæsonen er dårligt gået i gang, men på den djurslandske asfalt kørte Malthe Jakobsen et højt antal point hjem til det danske Formel 4-mesterskab. Med pole position og sejr i to ud af tre heat rykker thyboen hastigt frem i pointtabellen.

Allerede fra træningen lørdag morgen var Malthe Jakobsen i front. Den kuperede bane ligger godt til Team Danmark-køreren, og med en bil som styrede helt perfekt, var det kun op til Malthe at tage pole position til det første heat.

Dén plan lykkedes, og med udgangspunkt som førende kører holdt Malthe et forspring på godt et sekund til nærmeste konkurrent hele vejen til målstregen.

I weekendens andet heat blev de fem bedste kørere fra første heat vendt rundt således at Malthe startede løbet fra femtepladsen. Inden starten måtte Malthe beslutte om han skulle køre aggressivt og forsøge at køre sig til tops – eller fokusere på at få flest muligt point med hjem.

– Jeg besluttede at køre roligt og bare hente de point, jeg kunne få. Det er en svær bane og de andre kørere forærer ikke ligefrem pladserne væk, så det tror jeg var en klog beslutning, fortæller Malthe, som kørte en fjerdeplads og flere gode point hjem til mesterskabet.


Til gengæld betød resultaterne fra de to første heat, at det afsluttende heat kunne startes fra førstepladsen. Et godt scenarie for Malthe, som kvitterede ved i sikker stil at holde føringen hele vejen til mål – endda med mere end otte sekunders forspring til nærmeste forfølger.

Med de to sejre har Malthe hentet ikke mindre end 62 ud af 75 mulige for weekenden. Det betyder, at selvom han først skiftede til det danske mesterskab efter den første afdeling var kørt, så ligger han aktuelt på tredjepladsen. Og med kun 26 point op til den førende i mesterskabet er der begyndt at være et sigtepunkt i horisonten:

– Der er kun kørt tre løb i mesterskabet, og der er fem tilbage, så hvis jeg kan holde den gode stil, bør jeg kunne være med i kampen om Danmarksmesterskabet i år, fortæller Malthe, der dog ikke tør tage forskud på glæderne:

– Der er lang tid tilbage af sæsonen, og jeg har jo set hvor hurtigt ting kan gå den anden vej, så jeg fokuserer bare på at gøre det bedste jeg kan hver gang. Lige nu synes jeg bare at det er fedt at være tilbage i et team, hvor alting bare fungerer og med en bil som kører helt perfekt.

– Alex og hele FSP-teamet sørger for at bilen bare spiller og at alting omkring mig fungerer. Det er virkelig fedt, fortæller Malthe, som også glæder sig over samarbejdet med STEP Management og Morten Dons:

– Morten forstår mig rigtig godt, og hans erfaringer hjælper mig til at blive både hurtigere og dygtigere som racerkører. Jeg er virkelig omgivet af dygtige mennesker som gør deres bedste for at jeg kan gøre mit bedste.

Nu kan Malthe nyde en måneds sommerferie, inden en ny racerbane skal indtages og læres. Svenske Kinnekulle Ring, der ligger en times kørsel nordøst for Göteborg, er næste bane på løbskalenderen, og den har Malthe ikke prøvet før:

– Det bliver spændende at prøve den. Jeg har hørt at den nærmest er ét stort sving, så det kommer til at stille krav til både kører og bil. Det skal nok blive sjovt, slutter Malthe Jakobsen.

Jakobsen Motorsport

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: