Malthe Jakobsen afsluttede sæsonpremieren flyvende

Foto: Jakobsen Motorsport / F4 SEA

Den thy’ske racerkører afsluttede årets første løbsweekend i Formula 4 South East Asian Championship (F4 SEA) med en voldsom afkørsel efter en krævende løbsweekend på Sepang-banen i Malaysia. En bagfrakommende konkurrent fejlvurderede afstanden til bagenden på Malthes bil rundt i et af banens hurtige sving, og da de to bilers hjul ramte hinanden, blev Malthe sendt i luften som en raket.

– Jeg husker det ikke i detaljer, men det føltes som en evighed, da jeg kurede med hovedet nedad, fortæller Malthe, som efter en stribe saltomortaler landede på hjulene. Rystet, men uden alvorlige skader.

– Det gjorde egentlig ikke ondt lige da det skete, men jeg fik ikke sluppet rattet i tide, så mine hænder er godt ømme nu, og i timerne efter havde jeg også lidt hovedpine. Nu kan jeg mærke at min krop begynder at blive godt og grundigt øm, men det er billigt sluppet alt taget i betragtning!

Efter ulykken blev Malthe undersøgt på banens medical centre, der takket være banens Formel 1-historie er udstyret som et komplet hospital. Her fandt man ingen alvorlige skader, men alligevel måtte den unge dansker et smut forbi et privathospital, før han blev endeligt frigivet og fik tilladelse til at flyve hjem til Danmark.

– Det er egentlig bare træls at det skulle gå sådan. Det har været en hård løbsweekend med fire heat, hvor jeg blev påkørt bagfra i tre af dem. Det var lidt en anden afslutning, jeg havde i tankerne.


Flaget blev vist, trods alt

Forud for ulykken havde Malthe ellers kæmpet hårdt for placeringerne trods hård modstand. I det første løb kørte thyboen sig til en tredjeplads efter en påkørsel bagfra havde slået det ene baghjul ud af sporing og dermed spændt ben for det gode tempo.

Også i det andet løb blev den danske Formel 4-kører påkørt. Denne gang i et voldsomt regnvejrsløb, hvor han efterfølgende kunne kæmpe sig i mål på en 10. plads. Til gengæld rakte tredje løb til en andenplads:

– Jamen jeg synes da at jeg har vist at jeg har farten, hvis så bare mine modstandere får lidt mere styr på afstandsbedømmelsen, lyder det muntert fra den sårede racerkører.

I de to uger før næste løb køres i Malaysia må Malthe have arbejdstøjet på. Formel 4-raceren bliver næppe til racerbil igen, og selvom skaderne ikke er gjort op, ved Malthe godt hvor regningen lander:

– Det er desværre ikke helt som ude på landevejen, hvor forsikringsselskabet lige klarer udfordringerne. Jeg får helt sikkert en kedelig regning som skal betales, så jeg er sat et pænt stykke tilbage i forhold til dette års budget.

– Men der er kun én vej frem, for jeg skal ud at køre race igen om to uger. Og det glæder jeg mig til!

Se Malthes flyvende afslutning her: https://www.facebook.com/265157783618146/videos/2105045002878186/

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: