Malthe Jakobsen IMSA-vikar på Road America

Foto: Sean Creech Motorsport

I weekenden køres en afdeling af det amerikanske IMSA Weathertech SportsCar Championship på Road America, og som erstatning for Dr. Lance Willsey har Sean Creech Motorsports tilkaldt Malthe Jakobsen.

Den hurtige thybo kører normalt kun for teamet når det deltager i IMSA Endurance Cup-løbene, men som ung racerkører siger man ikke nej tak til en tur i det varme sæde – heller ikke selvom det kræver en uge på den anden side af Atlanterhavet.

— Jeg er glad for at teamet tænkte på mig, da Lance måtte melde afbud til løbet. Reglementet i mesterskabet betyder at jeg kan dele bilen med Joaõ Barbosa, som også er med i bilen til Endurance-løbene, og det er en ret vild kombination. Hvis heldet er med os bør vi kunne kæmpe med om sejren i weekenden, siger Malthe Jakobsen, som tidligere på sommeren havde muligheden for at lære banen nærmere at kende:

— Road America er én af de baner, som man ikke hører meget om her i Europa, men den er rigtig fed. Mange hurtige og tekniske sving uden alt for store afkørselsområder, så der er både masser af fart og behov for at gå til opgaven med en vis ydmyghed, siger Malthe, som kan se frem til endnu en spændende løbsweekend i USA.

Løbet varer to timer og 40 minutter, og køretiden skal deles mellem Malthe og Joaõ Barbosa, som er en succesfuld og rutineret racerkører med årtiers erfaring på de internationale baner. Efter en hel måneds pause siden sidste løbsweekend er det rart for den eftertragtede racerkører at skulle tilbage på banen:


— Jeg nyder virkelig at kunne køre både i Europa og USA i år. Siden februar har jeg kørt rigtig meget racerbil, og jeg kan tydeligt mærke hvordan de mange timer bag rattet gør mig dygtigere og ruster mig til at tage næste skridt i min karriere.

Weekendens løb køres søndag klokken 17.40 dansk tid og vises på TV3 Sport og Viaplay.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: