Malthe Jakobsen: Op på hesten og afsted!

Foto: Jakobsen Motorsport

I påsken vender Malthe Jakobsen tilbage til racerbanen, hvor han for bare halvanden uge siden gik uskadt fra en skræmmende afkørsel. Anden afdeling af Formula 4 South East Asian Championship (F4 SEA) køres på den malaysiske Formel 1-bane, Sepang.

Hvor helt almindelige mennesker nok ville have visse betænkeligheder ved at skulle spændes fast i en racerbil med fare for at gentage samme tur, glæder Malthe sig til at komme tilbage bag rattet.

– Ja, jeg glæder mig da helt vildt! Det var en super træls måde at slutte løbsweekenden af på, så jeg skal tilbage og gøre det bedre end sidst, lyder det fra den entusiastiske thybo. For det nytter ikke noget at være bange, når målet er at komme til tops i motorsportens verden:

– Det er nok ikke sidste gang, jeg får sådan en oplevelse. Det er en del af sporten, og selvom det ikke er sjovt når det sker, så opvejer alle de andre fede ting klart sådan en tur, lyder det roligt fra Malthe.

Tirsdag sætter Malthe sig endnu en gang i flyet mod Malaysia sammen med sin coach og mentor, Morten Dons, og denne gang får han også følgeskab af en helt særlig person: Mor.


– Jeg tror bare at hun gerne lige vil ud og sikre sig at alting foregår som det skal. Jeg var ikke vildt populær da jeg kom hjem efter sidste løb, griner Malthe, som ikke har tænkt sig at lægge fingre imellem på banen for at skåne sin mors flossede nerver:

– Nej, dét kommer ikke til at ske. Det er fedt at have hende med, men jeg tager derud for at vinde racerløb, og så må Morten sørge for at berolige hende hvis det bliver nødvendigt.

Det er heller ikke banekendskab, den unge racerkører fra Sennels mangler. Det bliver Malthes tredje løbsweekend på Sepang, dertil lægges et par hundrede træningsomgange – og selvfølgelig en del timer bag rattet i simulatoren hjemme på værelset.

– Jeg kender efterhånden banen ret godt, ja – men det er altid de sidste finpudsninger som tager lang tid, så jeg håber at jeg får fundet den sidste fart i denne weekend, så der kommer et par pokaler med hjem til Danmark igen!

Allerede onsdag og torsdag køres der træning på banen, mens der køres to løb både lørdag og søndag.

Jakobsen Motorsport

Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: