Malthe Jakobsen tog den svære to’er på Daytona

WhatsApp Image 2024-01-28 at 21.12.50
Foto: Fred Hardy

Malthe Jakobsen og Crowdstrike Racing by APR var i flere perioder førende i LMP2-klassen, men sluttede på andenpladsen efter hidsigt sprint mod målstregen.

Den danske Peugeot-reservekører havde et brag af et 24 timers-løb på Daytona International Speedway, hvor de indledende træninger og kvalifikationen understregede, at Crowdstrike Racing havde sat næsen op efter sejr. Et stærkt line-up, der foruden Malthe Jakobsen bestod af Colin Braun, Toby Sowery og teamejer George Kurtz, kombineret med en solid og stærkt kørende bil var da også flere gange i front af løbet.

Som det byder sig, handler de første 20-22 timer af de amerikanske langdistanceløb om at holde bilen på banen og på omgangshøjde med den førende bil, så man er klar til et hektisk sprintløb i løbets sidste timer. Sådan gik det også på Daytona, hvor Colin Braun med en time tilbage overlod bilen til Malthe, som skulle forsøge at hente sejren hjem.

Efter en periode med Full Course Yellow, som blev benyttet til at få et sidste pitstop med benzin og friske dæk, var feltet samlet og Malthe placeret lige bag den førende bil. Det indledte en hektisk jagt over løbets sidste 30 minutter, hvor man nemt kunne komme i tvivl om, hvorvidt både biler og kørere havde været i aktion i næsten 24 timer.

Det lykkedes lige akkurat ikke at sikre sejren, og selvom skuffelsen er tydelig, er det en tilfreds thybo, der ser tilbage på et vildt 24 timers-løb:


– Det var virkelig et vildt løb. Vi har haft en bil, som faktisk ikke har så meget som sagt en lyd forkert, og alene dét er imponerende. Teamet har gjort et fantastisk stykke arbejde, som gjorde det muligt at kæmpe med om sejren, fortæller Malthe, der ærgrer sig over ikke at kunne køre over målstregen som vinder:

– Det er bare ikke sjovt at blive nummer to. Jeg gav den alt, jeg kunne, men der var bare ikke mere at komme efter. Hverken i bilen eller i mig selv. Så er det et lille plaster på såret, at det var en anden dansker (Christian Rasmussen, red.), som tog den. De havde en virkelig god bil, og Christian gav den altså gas derude – der fik vi lige vist, hvad danske racerkørere kan på de store baner!

Der er ikke meget tid til hvile og afslapning, for allerede om få dage starter træningerne til den kommende weekends afdeling af Asian Le Mans Series, der køres på Dubai Autodrome.

– Det er nogle hårde uger med tre løb i streg, men jeg synes, det er fedt. Jeg glæder mig til endnu en weekend med George og Colin, hvor vi skal kæmpe videre for at vinde mesterskabet, slutter Malthe Jakobsen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: