Malthe Jakobsen udtaget til FIA Motorsport Games

Foto: Boxengasse

Når det internationale bilsportsforbund, FIA, i starten af november måned afholder første udgave af FIA Motorsport Games – en slags OL for racerkørere – bliver det med Malthe Jakobsen som dansk repræsentant i Formel 4-klassen. Dansk Automobil Sports Union (DASU) har udvalgt den fremadstormende thy’ske racerkører til at bære Dannebrog.

Udvælgelsen kommer efter en særdeles stærk sæson i det danske Formel 4-mesterskab, hvor Malthe Jakobsen ved seneste løb på Padborg Park tog mesterskabsføringen med pole position og tre sejre ud af tre mulige. Endnu et lyspunkt på en sæson, der gerne skulle føre til et Danmarksmesterskab:

– Det er vildt stort at blive valgt til at repræsentere sit land; det betyder meget for mig, og jeg ser det som en anerkendelse af det hårde arbejde som jeg har gjort i de sidste par sæsoner, fortæller Malthe Jakobsen, som glæder sig til at stille til start på Vallelunga-banen i Italien, hvor FIA Motorsport Games bliver afholdt – der er blot en enkelt udfordring som skal løses først:

– DASU har ikke uanede midler, så derfor er jeg selv nødt til at finde en del penge, hvis det skal lykkes for mig at komme derned. Der er tale om 25.000 euro … og selvom jeg allerede har fået tilsagn om en del af beløbet, er der stadigvæk lang vej, lyder det fra den 15-årige thybo, som selv varetager størstedelen af sit sponsorarbejde.

Derfor er den lynhurtige teenager i gang med at stemme dørklokker for at få den nødvendige økonomiske opbakning. Flere lokale virksomheder har allerede støttet op om den lukrative mulighed, og Malthe forventer også selv at det nok skal lykkes.


Topresultat er muligt med Malthes talent

Sportschef i DASU, Bo Baltzer Nielsen, er ikke i tvivl om at Malthe vil være en passende repræsentant for Danmark og dansk motorsport:

– Udtagelsen er sket på baggrund af Malthes flotte resultater i sæsonen, og den aktuelle føring i kampen om Danmarksmesterskabet i Formel 4, fortæller sportschefen, og fortsætter:

– Jeg er sikker på at Malthes talent vil gøre det muligt for ham at opnå et topresultat på Vallelunga-banen i november, og at det vil gøre det væsentligt nemmere for ham at komme videre til næste skridt i kampen for en international karriere.

FIA Motorsport Games bliver kørt på Vallelunga-banen nær Rom i weekenden 1-3. november 2019 – åbningsceremonien foregår stilfuldt midt i Rom, hvor kørerne præsenteres i historiske omgivelser ved Colosseum.

Om FIA Motorsport Games

Det internationale bilsportsforbund, FIA, arrangerer i 2019 den første udgave af Motorsport Games, der skal ses som en slags olympiske lege for motorsportens verden. Blandt disciplinerne er gokart, touringcars, drifting og Formel 4, hvor Malthe er udtaget af Dansk Automobil Sports Union til at deltage i sidstnævnte.

Se mere om FIA Motorsport Games på www.fiamotorsportgames.com

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: