Malthe Jakobsen vender hjem til de danske racerbaner

Foto: Jakobsen Motorsport

Det vestjyske racertalent afbryder sin sæson i Formula 4 South East Asia (F4 SEA) efter en hårdt prøvet sæsonstart i østen. Resten af sæson vender han tilbage til det danske Formel 4-mesterskab, mens der lægges planer for 2020-sæsonen.

Efter et flot resultat i den asiatiske motorsportsklasse i slutningen af sidste sæson lå det i kortene, at Malthe Jakobsen skulle bruge denne sæson på at tage skridtet ud i international motorsport. En god aftale kom på plads med F4 SEA, men siden sæsonstart har Malthe kun haft dårlige oplevelser med sit udlandseventyr:

– Mine løb har været præget af tekniske problemer og biler, som har kørt rent ud sagt elendigt, fortæller Malthe Jakobsen, der ikke længere har tillid til hverken teamet eller løbsseriens arrangører:

– Jeg er blevet lovet mange ting, men tingene er ikke sket, og samtidig har jeg, Morten Dons (Malthe’s mentor og coach) og mine forældre oplevet en del mærkelige ting derude. Det giver ikke mening at fortsætte med noget, der virker så forkert.

Beslutningen har været undervejs i et stykke tid, og Malthe har selv truffet beslutningen i samarbejde med sit bagland. Det har krævet en håndfuld samlinger rundt om bordet i Sennels, hvor familien Jakobsen bor, men beslutningen er den helt rigtige, forsikrer Lasse Jakobsen, Malthes far:


– Vi kunne mærke at Malthe ikke havde samme begejstring for at skulle afsted til racerløb, og sammen med de oplevelser som vi har haft, er der ingen grund til at fortsætte. Det skal være sjovt og lærerigt at køre racerløb, og hvis ikke det er det længere, skal man skifte retning, fortæller han.

– Det er overvældende hvor stor opbakning vi har fået til vores beslutning. Både sponsorerne og Dansk Automobil Sports Union har givet deres støtte til at ændre kurs, og det betyder meget i et projekt som Malthes, fortsætter Lasse Jakobsen.

Malthe Jakobsen stiller indtil videre op i et par løb i den danske Formel 4-mesterskab for sit gamle team, Frederichsen Sport & Promotion, mens han og familien undersøger hvor næste skridt skal tages henne. Vigtigst af alt glæder Malthe sig til at komme ud at køre:

– Jeg glæder mig til at komme til start på de danske baner igen. Jeg lærte meget sidste år, og selvom jeg slet ikke er færdig med at køre i udlandet, så bliver det fedt at komme tilbage til noget som jeg kender – og som jeg ved fungerer!

Første løb på de danske baner bliver i weekenden 8-9. juni på FDM Jyllandsringen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: