Malthe ramte muren på Road America

Foto: Sean Creech Motorsport

En stærk weekend i den amerikanske IMSA-serie endte brat for Malthe Jakobsen, da han måtte undvige et uheld og endte løbet i muren.

Weekenden på Road America blev indledt med Malthes og Sean Creech Motorsport’s første pole position i IMSA-serien, så alt var klar til at køre en sejr hjem i søndagens løb.

Malthe startede løbet bag rattet på LMP3-raceren og lagde et forspring ud til resten af feltet. Efter første stint i bilen blev Joaõ Barbosa sat i bilen på regndæk for at køre sin del af løbet. Grundet køreskiftet var den hurtige duo nede på femtepladsen, men den erfarne medkører fik bilen kørt frem på fjerdepladsen inden en safety car-periode gjorde det muligt at lave et hurtigt køreskifte.

– Jeg kom ud på slicks og kørte mig ret hurtigt op på tredjepladsen, hvor jeg begyndte at hale ind på de to forreste, så det så egentlig ret lovende ud, siger Malthe, som fik vendt op og ned på situationen på et splitsekund:

– Der var en konkurrent, som mistede kontrollen over bilen og spandt ud på græsset. Han kom ud på banen lige foran mig, så jeg var nødt til at tage en hurtig beslutning for ikke at brage direkte ind i ham, siger Malthe, som undgik kollisionen, men røg selv ud på det glatte græs og ramte betonbarrieren med et brag. Dermed var løbet slut for thyboen og Sean Creech Motorsport.


Malthe Jakobsen sikrede sin og teamets første pole position i IMSA under kvalifikationen til løbet på Road America.

– Jeg er vildt ærgerlig over det. Jeg vil ikke sige at det var en fejl fra min side, for der skal reageres vanvittigt hurtigt i sådan en situation, og jeg ved ikke om jeg overhovedet kunne have undgået ham ved at køre den anden vej, men det kostede os en podieplacering, og det er jeg ked af på holdets vegne. De har kæmpet så hårdt for at give Joaõ og jeg en vinderbil, så de havde fortjent at få et godt resultat med hjem.

Selvom Malthe ramte betonvæggen med omkring 140 kilometer i timen er han helt OK. Sikkerheden i en moderne prototype-racer er utroligt høj:

– Jeg er lidt øm, men derudover har jeg det fint. Den kulfiberkonstruktion, som bilen er bygget op omkring, er vildt stærk og kan modstå rigtig hårde slag, så selvom det kan se voldsomt ud, sidder jeg ret trygt inde i cockpittet, fortæller Malthe Jakobsen, som glæder sig til at komme tilbage bag rattet af en racerbil.

Det sker om tre uger, når European Le Mans Series kører sin fjerde afdeling på Circuit de Barcelona.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: