Malthe rejser til Italien med Dannebrog i rygsækken

Foto: Kim Gripping

I den kommende weekend deltager Malthe Jakobsen i FIA Motorsport Games – populært kaldet de olympiske lege for racerkørere. Team Danmark og Dansk Automobil Sports Union har udtaget den hurtige thybo til at repræsentere Danmark i Formel 4-klassen efter sine flotte resultater i den netop afsluttede sæson, og Malthe glæder sig til oplevelsen:

– Det er stort at blive vist den tillid og få lov at repræsentere Danmark i min sport. Vi har jo som sådan ikke et landshold i motorsport, så det her er nok det tætteste jeg kommer på at have spillet på landsholdet, lyder det fra en munter Malthe Jakobsen, som har brugt sin 16 års fødselsdag tirsdag til at rejse til Rom.

Én af de helt store årsager til det høje humør er, at det ved lokale sponsorers hjælp er lykkedes at finde midlerne til overhovedet at komme afsted. De seneste halvanden måned er i stor grad gået med at finde de 25.000 Euro, som var krævet for at komme til start.

– Det har været hårdt arbejde, men det er overvældende hvordan så mange lokale virksomheder – både store og små – har bidraget til at få mig afsted, fortæller Malthe, som da også har et konkret mål for deltagelsen i FIA Motorsport Games:

– Altså, en sejr ville egentlig passe mig ret godt… Det er en lidt speciel situation, for bilen er helt ny, så ingen af os har prøvet den før. Banen er også ny for mig, men jeg har både set video og kørt den i simulatoren, så jeg føler mig godt forberedt. Så må vi bare se hvor gode, de andre er…


Et godt resultat i Rom vil kunne have stor betydning for Malthe. Flere af de store racerteams fra udlandet har meldt deres ankomst, og det er en god mulighed for at vise talentet og fighterinstinktet frem. I den sidste ende kan det være tungen på vægtskålen i forhold til en fordelagtig aftale for 2020-sæsonen.

FIA Motorsport Games starter med den officielle åbningsceremoni torsdag aften, hvor Tom Kristensen holder åbningstalen. Søndag kåres vinderne i de forskellige kategorier.

Hele løbsweekenden streames gratis på hjemmesiden:
https://www.fiamotorsportgames.com/watch-live

Jakobsen Motorsport

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: