Mange nye kørere klar til debut i DS3 Cup på Padborg Park

Foto: Grippo

I weekenden starter den 14. sæson af DS3 Cup, og en god blanding af nye og erfarne kørere er der basis for en stærk sæson i den lille mærkeklasse.

Efter et par stille sæsoner ser det nu ud til, at de unge kørere igen har fået øjnene op for den hurtige mærkeklasse. En lille håndfuld talenter har skiftet gokarten ud med en turboladet forhjulstrækker med tag, gearstang og lidt ekstra indpakning. Og i weekenden slipper de hestekræfterne fri i Sønderjylland.

De to gokartbrødre, Casper og Tobias Normann, er velkendte navne på gokartbanerne både i Danmark og i udlandet, og i denne sæson får vi at se, om de er lige så skarpe i en Citroën DS3 som i gokart. Det samme gælder William Schumann og Rasmus Jørgensen, der også er trådt ud af kartingsporten for at prøve nye udfordringer.
Mathias Klingenberg har også flere sæsoner bag sig i gokart, og han har i denne sæson allieret sig med en tidligere dobbelt DS3 Cup-mester for at give sig selv de bedste vilkår for at lære. Med Kim Lund Johansen som læremester og teamchef har Mathias glæden af flere årtiers erfaring, sejre og mesterskaber i forhjulstrukne racerbiler.

Selvom Oliver Larsen er nyt navn i DS3 Cup er han måske den debutant, som har en mærkbar fordel i forhold til sine konkurrenter. Han kommer nemlig fra 1600 Challenge, hvor han allerede har stiftet bekendtskab med banerne og lært at køre en forhjulstrukket racerbil, så måske er det Ishøj-køreren, der kommer bedst fra start af debutanterne?

Erfaring har årets sidste debutant bestemt også. Bent Dyhre Hansen har en del sæsoner bag sig i blandt andet Youngtimer-klassen, men om det er nok til at køre fra de unge talenter, må tiden vise.


Det er ikke kun debutanter, som er til start i DS3 Cup i år. Milan Rytter tog springet ind i klassen sidste år og viste sit potentiale på trods af en del tekniske udfordringer med bilen. Nu er han klar igen, og dét i en helt nybygget racer, så nordjyden har høje ambitioner for weekenden og sæsonen.

Han skal dog lige nå at forholde sig til et par af de andre, rutinerede kørere. Mathias Villadsen er klar til en sæson mere, ligesom der igen er besøg fra Finland, når Jaakko Louhi og Linda Vekka ankommer med højt humør og tung speederfod.

Hvem, der løber med årets første sejre, finder vi ud af i løbet af weekenden. Sikkert er det, at der er mange om buddet.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: