Martin Andersen tog karrierens største sejr ved Nightrace

2018-sæsonen har været noget af en ørkenvandring for Martin Andersen med motorhavarier og stribevis af tekniske problemer, men lørdag aften tog det hele en vending til det bedre. Her lykkedes det nemlig racerkøreren fra Skals at vinde Nightrace – det vigtigste løb i hele sæsonen i OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo.

Allerede i tidtagningen viste Martin Andersen sine intentioner om at ville vinde storløbet. Her satte han nemlig hurtigste tid to tiendedele af et sekund foran mesterskabsfavoritten Ole Petersen, og i det første af de tre heats leverede han en flot præstation, da han kørte sin lyseblå racerbil fra ottende- til andenpladsen, hvor han var mindre end et halvt sekund fra at slå løbsvinder Mikkel Bang Johnsen.

Det andet heat bød på et næsten lige så strålende avancement, da han kørte sig fra syvende- til andenpladsen, og finalen – det tredje og afsluttende heat – førte han fra start til mål. I perioder blev han her truet af Kevin Rossel, som gennem det meste af heatet lå indenfor et sekund af den senere vinder, men da de to førende mod løbets afslutning havde indhentet feltets tre langsomste kørere med en omgang, opstod der en situation, som pludselig kunne vende udfaldet af løbet på hovedet. Imidlertid var Martin Andersen særdeles effektiv til i mørket af finde vej udenom de tre kørere, og han forsvarede dermed sin føring, mens Kevin Rossel til gengæld blev fanget i trafikken og satte fire sekunder til på hver af de to sidste omgange. I finalen sluttede Mikkel Bang Johnsen på tredjepladsen.

Der var flere debutanter i feltet i OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo, og her blev Kevin Suensson en overraskende vinder af Am-klassen foran Casper Røes Andersen og en anden debutant, Noah Watt.

Padborg Park Nightrace bød også på løb for Aquila Synergy Cup, Yokohama 1600 Challenge, Formel 4 og 5 samt for OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. I sidstnævnte klasse skulle der mange tætte nærkampe til, inden Mads Pedersen kunne krydse målstregen først som vinder af sidste heat foran Henrik Vejen og Michael Søvang Christensen.