Matthiesen fører det engelske GT-mesterskab

Foto: Jakob Ebrey Photography

Patrik Matthiesen og teamkammeraten Jordan Collard fik en solid start på British GT-mesterskabet i weekendens løb på Oulton Park. En anden- og tredjeplads har placeret duoen i føring af GT4-klassen i deres McLaren 570S GT4 for HHC Motorsport.

At det er mere end et halvt år siden, Patrik Matthiesen sidst har stillet til start ved et racerløb, var nok svært at se for de fleste. Efter gode takter i træningerne op til løbet satte både han og teamkammerat Collard tredje hurtigste omgangstid til weekendens to løb på Oulton Park.

I det første løb tog Patrik hul på strabadserne bag rattet, og han kom på hårdt arbejde i løbet af den halve time, han kørte bilen inden den skulle overdrages til teamkammeraten. Flere konkurrenter pressede på bagfra, så der skulle køres klogt:

“Det var måske et af de hårdeste løb, jeg længe har kørt. Jeg skulle virkelig kæmpe for at holde Mustang’en bag mig, men heldigvis kom den selv i kamp med en Aston Martin, så jeg kunne få lidt luft igen”, fortæller Patrik, der fra pitgaragen kunne se sin medkører få bilen over målstregen på andenpladsen.

Det andet løb bød til gengæld ikke på meget racerløb for Patrik, som efter medkørerens tur i bilen kun fik en enkelt omgang for fuld skrue. Derefter betød et par konkurrenters sammenstød, at resten af løbet blev kørt under safety car. En ganske uinteressant måde at køre sig til en tredjeplads på:


“Det var der ikke meget racerløb i. Jeg kunne ret hurtigt se, at vi nok ikke skulle regne med at køre ret mange omgange uden safety car, for det tog en krig for banens officials at få bilerne ryddet af vejen. Jeg er bare glad for at Jordan gjorde et fint stykke arbejde i sit stint, så vi fik en god placering med hjem”, siger Patrik, som ærgrer sig over ikke at have fået muligheden for at forbedre tredjepladsen:

“Det kunne have været sjovt, hvis vi lige havde nået at få et par omgange inden målstregen. Jeg tror godt, jeg kunne have taget den Aston Martin, som lå lige foran os…”

Overordnet set er Patrik både glad og lettet over sæsonpremieren, der for hans eget vedkommende var præget af tanker om både teamets og egen formåen. Efter en hård 2019-sæson var det vigtigt at komme tilbage til toppen af mesterskabet:

“Det er fedt at være i gang igen. Nok især, at jeg er tilbage i en bil og et team, som kan køre med om topplaceringerne. Jordan Collard og jeg har allerede et rigtig godt samarbejde hvor vi komplimenterer hinandens stærke og svage sider, og teamet er lige så hamrende kompetent, som de var i de første sæsoner, jeg kørte for dem. Jeg tror at vi går en rigtig spændende sæson i møde.”

Det næste løb i British GT-mesterskabet køres allerede om 14 dage på Donington Park, hvor Patrik og Jordan kommer til at forsvare mesterskabsføringen på en bane, som historisk set har været god for Aston Martin-bilerne.

“Men sådan som HHC-teamet arbejder skal vi nok have en masse fart i bilen på Donington også – jeg har stor tiltro til at vi nok skal være med hvor det er sjovt”, slutter Patrik Matthiesen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: