Mere end godkendt skandinavisk debut

Foto: Insight Racing/Niklas Majgaard

Løbende forbedring, italiensk opbakning og ikke mindst en flot syvendeplads i finalen blev facit for Kristian Sætherens første bekendtskab med TCR Scandinavia – Skandinaviens stærkeste standardvognsserie.

Kristian Sætheren og Sætheren Motorsports samarbejde med Insight Racing har givet den unge nordmand debut i flere kategorier i løbet af året. Samarbejdet begyndte i foråret med indsatser i langdistanceserien Danish Endurance Championship. Siden fulgte indkøbet af en spritny Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR – og i denne weekend debuten i TCR Scandinavia – Skandinaviens førende standardvognsserie.

Overgik egne forventninger

Syvendepladsen blev kulminationen på en weekend, som i mange henseender fik Kristian til at toppe sine egne forventninger. Den stærkt besatte og primært svenske series gæstevisit på Jyllandsringen i Danmark åbnede på papiret for lidt muligheder, for Kristians kendskab til banen er en del bedre end de svenske konkurrenters. Men der blev gået til stålet i de to heats:

– Det her overgik mine egne forventninger. Jeg regnede slet ikke med, at jeg ville være så konkurrencedygtig. Jeg har fået stor hjælp af vores folk fra Romeo Ferraris i denne weekend. Romeo Ferraris er fabrikken, der står bag de her biler, og de har givet mig en meget bedre forståelse af bilen, som jo er helt ny. Alt i alt er jeg ekstremt tilfreds. God følelse at tage hjem med, for jeg fik demonstreret overfor mig selv, at jeg har tempoet i mig – og at jeg kan være med på det høje niveau i TCR Scandinavia.


Italienske roser

Hos Romeo Ferraris er der lutter roser til den unge nordmand. Visitten i Danmark tjente flere formål for både Romeo Ferraris og Insight Racing, som har fået fintunet samarbejdet og bilerne, forklarer teamejer Mario Ferraris:

– Vi kom først og fremmest for at supporte teamet i forhold til at lære bilen bedre at kende. Kristian vil have godt af at køre endnu mere. Han har kørt meget langdistance, men i TCR er det fuldstændig afgørende at få en god kvalifikation og at man udnytter dækkene optimalt. Det er helt anderledes end i langdistance, men han gjorde det rigtig godt, og vi så virkelig gode tider fra ham i løbet. Det er meget positivt, og det har været fedt at være her i Danmark, forklarer Ferraris.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: