Mesterskabsføringen udbygget efter udfordrende Grand Prix-weekend

Foto: Boxengasse

Udgangspunktet for årets store løbsweekend var en føring på 14 point. For Malthe gjaldt det om at udbygge føringen, og den slags gør man lettest ved at komme først over målstregen.

Fra starten af weekenden så det ellers ikke prangende ud; omgangstiderne var ikke helt i top under træningen, men i tidtagningen var Malthe tilbage på toppen. Startende på en regnvåd bane var Malthe én af de første kørere til at satse på slickdæk. Det lykkedes at sætte hurtigste omgangstid og dermed sikre sig den bedste startplacering i første heat.

Det første heat var ikke meget at skrive hjem om; Malthe førte fra start til slut og sikrede sig dermed 25 vigtige point til mesterskabet. Til gengæld betød det, at han skulle starte fra femtepladsen. Og dét var en udfordring for thyboen.

– Vi fik ikke ramt det helt optimale dæktryk til løbet, så dækkene var svære at arbejde med, fortæller Malthe, som fik kørt sig en enkelt placering frem på trods af dækproblemerne.

Med en fjerdeplads og en heatsejr lagt sammen kunne Malthe starte weekendens sidste løb fra andenpladsen. Efter få omgange betød en konkurrents afkørsel at der blev indsat en safety car i nogle omgange, og da løbet igen blev givet frit, gik Malthe direkte til angreb:


– Jeg ved ikke om det var Jonas som kom lidt galt afsted, eller om det var mig som virkelig fik skud i bilen, men da vi kom ned for enden af langsiden kunne jeg bare se “hullet” foran mig, og så forsøgte jeg, siger Malthe, som med en elegant overhaling både overraskede sin konkurrent og snuppede føringen. Derfra så han sig ikke tilbage, og kørte over stregen som vinder af tredje heat.

– Det var et fedt race, men jeg havde en bil som bare fungerede. Drengene ved FSP har igen leveret en bil, som kan vinde racerløb og som kører præcis som jeg vil have den til. De har en stor del af æren for at vi ligger forrest i mesterskabet, siger Malthe.

Malthe Jakobsen fører nu det danske Formel 4-mesterskab med 28 point, men med to løbsweekends tilbage er intet endnu afgjort. Sikkert er det, at næste løb på Ring Djursland om to uger bliver grebet an på præcis samme måde som de foregående:

– Der er kun én vej fremad, og det er at køre for at vinde, slutter Malthe Jakobsen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: