Michael Christensen kører igen podieplacering hjem ved anden afdeling af VM for sportsvogne

Foto: Porsche Motorsport

Michael Christensen og holdkammeraterne Matt Campbell og Frederic Makowiecki kørte deres Porsche 963 i mål på tredjepladsen, da anden afdeling af VM for sportsvogne blev afviklet på Imola i Italien. Det er anden løb i træk, at danskeren slutter på podiet sammen med sine to holdkammerater og dermed styrkede de deres position i toppen af kampen om VM i topklassen for hypercars.

Michael Christensen havde på forhånd spået, at det 6 timer lange løb kunne blive præget af safetycars og regnvejr. Og det var netop sådan løbet udviklede sig og det var vigtigt, at de forskellige teams fik deres strategier helt rigtigt. Samtidig blev løbet også præget af regnvejr på halvdelen af banen i løbets femte time. I starten af løbet, så Ferrari stærke ud på hjemmebanen og meget tydede på, at de kunne tage de første tre placeringer i løbet. Men strategisk vigtige kald og stærke kørerpræstationer bragte både Toyota og Porsche med i topkampen. I løbets tredje og fjerde time leverede Michael Christensen et super stærkt stint i sin Porsche og lukkede næsten hullet til de førende biler og dermed var Porschen med helt i front, da regnen kom kort efter. Her blev det vigtigt, at holde hovedet koldt og vente til det rigtige tidspunkt, at skifte til regnvejrsdæk, da det kun regnede på halvdelen af banen. Ligeledes blev det vigtigt at skifte tilbage igen til tørvejrsdæk på det rigtige tidspunkt. Christensens Porsche ramte næsten strategien rigtigt, men måtte se sig slået af Toyota og Porsches anden bil.

“To løb og to podieplaceringer. Og endda for begge Porsche teamets biler. Jeg er godt tilfreds” fortalte Michael Christensen efter løbet. “Det var fedt, at få kørt løb på Imola. Matt (Campbell – red.) kørte en stærk kvalifikation og sikrede os en stærk startposition som nummer fem ud af de nitten biler. Jeg havde forventet et løb med masser af action og det var lige nøjagtig, hvad det var. Konkurrencen i hypercar-klassen er vanvittig, det er virkelig en ny gylden æra for sportsvognsracing. Vi holdt os væk fra problemerne, holdt hovedet koldt og havde en god strategi og det gav os en podieplacering i dag. Der var masser af udfordringer undervejs, men jeg synes vi alle leverede stærke indsatster og kom tilbage de gange vi havde været ueheldige med safetycar. Så jeg er rigtig glad for dagens resultat. Nu skal vi bare holde momentet.”

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: