Michael K. Christensen årets bilsportskører

Foto: Porsche AG

Michael K. Christensen årets bilsportskører!

Den danske verdensmester kårets som årets bilsportskører 2019 ved Dansk Motorsport Award.

Michael K. Christensen kunne i 2019 kalde sig officiel verdensmester i GT-racing – og nu er Porsche danske verdensstjerne kårets som årets bilsportskører 2019.

Kåringen har fundet sted ved Dansk Motorsport Award, den årlige hyldest til motorsportens helte på to og fire hjul.

Dansk Automobil Sports Unions traditionsrige kåring af Årets Bilsportskører sker for 26. gang, og for tredje gang tilfalder hæderen altså Michael K. Christensen. I sin begrundelse nævner juryen selvfølgelig især hans FIA World Endurance Championship for LMGTE Drivers, hvor han som den kun anden dansker i historien kan kalde sig officiel FIA verdensmester. Men også en række andre fornemme præstationer vejer tungt, især sejren i det klassiske 24-timers løb for GT3 på Spa-Francorchamps.


”Jeg er utroligt stolt af at vinde prisen, specielt fordi jeg ved, at vi har nogle af verdens bedste racerkørere her i landet, så det giver ekstra værdi for mig. Jeg går selvfølgelig efter at vinde verdensmesterskabet og Le Mans igen!” siger Michael K. Christensen.

Michael K. Christensen har gennem hele sin fantastiske karriere repræsenteret dansk bilsport på fornemste vis og er en fremragende rollemodel for fremtidens stjerner. Uddannelsen af disse er i øvrigt noget der ligger hjertet nær, og et arbejde, Årets Bilsportskører gennem årene har deltaget aktivt i.

Michael K. Christensen er to gange tidligere kåret som Årets Bilsportskører, første gang i 2009 og senest i 2015. Efter sæsonen 2019 blev han endvidere tildelt DASU Hæderspokal. Han er medlem af klubben ASK Hedeland.

Årets Bilsportskører er uddelt siden 1994. Med titlen følger et indgraveret sølvfad samt kr. 20.000.
Før dette blev titlen som Årets Motorsportsmand uddelt i perioden 1967 – 61. Se hele listen på dasu.dk her.

Årets talenter

Traditionen tro kårer DASUs sportsudvalg hvert år en ung aktiv til årets talent inden for de respektive sportsgrene. Vinderne modtager et trofæ samt kr. 5.000. I 2019 er følgende valgt:

Årets talent karting
DASUs kartingudvalg har kåret Emil Tanggard (Klub: BGK, bopæl: Gilleleje) til årets talent i karting. 14-årige Emil Tanggard har i 2019 kombineret en sæson i dansk karting med en sæson i tysk mesterskab. Sæsonen blev kronet med et suverænt danmarksmesterskab i klassen OK Junior på Roskilde Racing Center i august. Emil Tanggaard besatte derudover fjerdepladsen i Dansk Super Kart og en samlet sjetteplads i det åbne tyske juniormesterskab.
I 2020 skifter Emil til seniorklassen OK.

Årets talent asfaltbane
DASUs banesportsudvalg har udpeget den suveræne mester i FIA Regional F3 Championship Frederik Vesti (Klub: VKK, bopæl: Vejle) til årets talent på asfaltbane. Den dengang 17-årige racerkører fik dermed i 2019 sit internationale gennembrud, og der er store forventninger til den kommende sæson, hvor Frederik skifter til FIA International Formula 3 Championship for topteamet Prema.
Målet er at nå hele vejen til Formel 1.

Årets talent offroad
DASUs banesportsudvalg har ligeledes kåret årets talent i offroad, hvor valget er faldet på Mathias Laulund (Klub: FSAS, bopæl: Sæby). I 2019 vandt den 15-årige nordjyde et suverænt DM i crosskart-klassen 125 cc. Her har Mathias vist sig utroligt stabil, en fair fighter og med en ydmyg indstilling til opgaverne. Mathias har også deltaget med succes i folkerace og viser dermed stor alsidighed. Han har nu sikret sig sit tredje DM i en alder af blot 14 år.

Colding-pokalen

Colding-pokalen er indstiftet af den tidligere landstræner i karting, guldsmed Kim Colding. Pokalen, der er en vandrepokal, gives til en aktiv, der med udspring i kartingsporten gør Danmark ære i udlandet. Colding-pokalen gives i år til Christian Rasmussen (Klub L.U.G, bopæl Dragør) for dennes resultater i det amerikanske US F2000 Championship, hvor det i 2019 blev til tre løbssejre og en samlet tredjeplads til den 19-årige fra Dragør.
Christian er tidligere vinder af Dansk Super Kart og stiller i 2020 til start i sin tredje sæson i USA. Målet er at komme til start i Indy 500.

Danmarksmesterskabet i Formel 4

Den 16-årige Thybo Malthe Jakobsen (klub, TMS, bopæl Sennels) præsterede i 2019 et flot comeback efter en planlagt sæson i Asian F4 Championship blev afsluttet før tid. På trods af han ikke deltog i de to første afdelinger vandt han DM i Formel 4 på fineste vis med hele 11 løbssejre i sæsonen. I tilgift repræsenterede Malthe Danmark i den nye FIA Motorsport Games, og han skifter den kommende sæson til klassen LMP3 i European Le Mans Series.

Dansk Metal årets mekanikerlærling

Dansk Metal har kåret årets mekanikerlærling 2020. Efter indstilling fra sine kolleger på Volvo Truck Center i Brabrand er valget faldet på Tobias Maarup Pedersen, der som præmie modtager en unik oplevelse som en del af danske Formula Racing i en afdeling af Ferrari Challenge Europe 2020.

Ved Dansk Motorsport Award blev der også uddelt en række publikumspriser:

Årets banekører

Frederik Vesti

For at man som 17-årig bliver nomineret til en stor pris skal man have præsteret noget ekstraordinært. Og det har Frederik Vesti (Klub: VKK, bopæl: Vejle) i den grad gjort i 2019. Soleklar vinder af det nye FIA Regional F3 Championship med 13 sejre og et forspring til nærmeste konkurrent på mere end 100 points siger alt. I tilgift leverede han en fornem præstation i gadeløbet i Macau. Sydjyden er en ”coming man” i international formelsport.

Andre nominerede var Michael K. Christensen, Christian Lundgaard og Nicklas Nielsen.

Årets rallyteam

Kristian Poulsen/Ole Frederiksen

Makkerparret Kristian Poulsen/Ole Frederiksen (Klub: VMK/VAS) var ubestridt sæsonens hurtigste mandskab på de danske hastighedsprøver. I deres Skoda Fabia R5 blev de generelle vindere af årets fire første DM-rallyer efter at have sat hurtigste tid på 22 af de i alt 32 hastighedsprøver, som indgik her. Efter DM5 i Roskilde havde de sikret sig Danmarksmesterskabet i klasse 6 for de firhjulstrukne biler, men valgte ikke køre efter totalsejren i Dansk Super Rally, da holdet valgte at prioritere det historiske løb Rally Legend i San Marino.

Øvrige nominerede var Rasmus Sørensen /Heidi Knudsen, Rasmus Sørensen / Heidi Knudsen og Kim Boisen / Louise Bang Christiansen.

Årets kartingkører

Sebastian Øgaard

Sydjyden Sebastian Øgaard (Klub: GGK, bopæl Ejstrupholm) fik for alvor slået sit navn fast i international karting i 2018, hvor det bl.a. blev til et junior-DM og finalesejre og topresultater i Deutsche Junior Kart Meisterschaft. I år rykkede Sebastian så op i seniorkategorien OK, og efter en forventet tilvænningsperiode kom resultaterne i anden halvdel af sæsonen, hvor det blev til to podieplaceringer. Næste år venter Formel 4.

Øvrige nominerede var Mikkel Højgaard Petersen, Lasse Karlshøj og Andreas Falch

Årets talent

Frederik Schandorff

Den hårdtarbejdende østjyde Frederik Schandorff (Klub: DMKA, bopæl Skødstrup) fik i 2019 endelig foden indenfor i international GT-racing. Og Frederik greb chancen hos Lamborghini med begge hænder, og sluttede sæsonen af med at vinde den årlige Lamborghini Super Trofeo World Final. Det plejer at være vejen til en fabrikskontrakt, navnlig da triumfen blev suppleret med en række topresultater i GT-serier verden over. Det skal blive spændende at følge hans videre færd.

Øvrige nominerede var Søren Jelsbak Nielsen, Jesper Knudsen (speedway) og Oliver Svendsen (road racing). De sidste to nomineret af DMU.

Årets profil

Christian Lundgaard

Christian Lundgaard (klub: ASKH, bopæl: Horsens) fortsatte i 2019 sin nærmest lodrette opstigen gennem det internationale formelhieraki. Ganske vist blev det ”kun” til en enkelt løbssejr og to pole positions i FIA International F3 Championship i ekstrem hård konkurrence med 29 af verdens bedste juniorkørere, men Renault Sport Academyviste ham fuld tillid ved at testeham i moderne Formel 1-maskineri, som den blot sjette dansker nogensinde. I tilgift fik Christian debut i Formel 2 i sæsonfinalen i Abu Dhabi.

Øvrige nominerede var Vestas, Leon Madsen (speedway) og Thomas Kjer Olsen (motocross).

Årets motorsportsfotograf

Lars Hoffmann. Øvrige nominerede var Bitsch Pedersen, Pigen med kameraet og Mark Petersen.

 

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: