Mikkel Jensen vandt European Le Mans Series på Silverstone

Foto: Mikkel Jensen Racing

SILVERSTONE, ENGLAND, 2. SEPTEMBER 2019 – Ved siden af sit job som fabrikskører for BMW Motorsport, deltager Mikkel Jensen også i årets udgave af European Le Mans Series for LMP3-teamet Eurointernational. Dette med stor succes, eftersom danskeren og hans tyske medkører, Jens Petersen, i weekenden tog en ny sejr og således har vundet to af sæsonens foreløbigt fire løb.

– Det var virkelig nødvendigt med den sejr, for konkurrencen er benhård i LMP3-klassen, og eftersom vi måtte udgå fra seneste løb, krævede det et topresultat for at blive i mesterskabskampen. Vores rivaler sluttede imidlertid også på podiet, så derfor er vi stadig på en andenplads i den samlede stilling. Men kun med syv points gap, og der er to løb tilbage endnu, lyder det fra Mikkel Jensen.

En klassesejr i European Le Mans Series udløser en invitation til det følgende års 24-timersløb Le Mans, så derfor er der store håb og forventninger i det italienske team. Og weekendens sejr skyldtes ikke mindst en iskold Jensen, som stik imod teamets anbefaling valgte at blive på den våde bane på slicks, mens størstedelen af feltet valgte at pitte for regnvejrsdæk.

– Jeg havde tjekket vejrudsigten grundigt og vidste, at banen ville tørre op. Samtidig kunne jeg holde farten oppe, hvis jeg arbejdede ordentlig med bilen, og på den måde var der mulighed for at få et godt forspring, fortæller Mikkel Jensen.

Dækstrategi gav forspring


Strategien lykkedes, og da konkurrenterne igen nærmede sig den hurtige dansker, måtte de atter i pit for at skifte tilbage til slicks, mens Jensen blot kunne fortsætte løbet og og således skabe sig et gedigent hul ned til feltet.

Efter førerskiftet fik medkører Jens Petersen imidlertid kontakt med anden LMP3-bil, som forsøgte at komme tilbage på den førende omgang, og det medførte skader, som kostede dyrebare sekunder hver eneste omgang derefter.

– Det var nervepirrende at stå i pitten og se konkurrenterne nærme sig og ikke være i stand til andet end at håbe på det bedste. I sidste ende lykkedes det Jens at holde føringen til det ternede flag, men en omgang mere, og vi havde mistet sejren. Fantastisk arbejde af hele holdet. Det er bestemt et af de løb, man vil huske, lyder det fra Mikkel Jensen.

Næste opgave for Mikkel Jensen er femte afdeling af European Le Mans Series, som afvikles på Spa-Francorchamps i Belgien den 20.-22. september.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: