Mikkel O. Pedersen har travlt i sommerpausen

Foto: Mikkel O. Presse

August er traditionel ferieperiode for det verdensomspændende Formel 1-cirkus og dermed også Porsche Supercuppen, der er fast supportklasse ved ni af årets løb. Men det er ikke ensbetydende med, at Mikkel O. Pedersen kan holde sommerferie.

”Lige efter det seneste løb i Ungarn var jeg nogle dage tilbage i Danmark, men torsdag sad jeg atter i en flyver på vej mod Italien,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Jeg er på Monza, hvor vi har en af de officielle testdage forud for det løb, vi skal køre i næste måned, og i næste uge gælder det så en testdag på Spa-Francorchamps-banen i Belgien forud for løbet, der køres den 1. september.”

Sommerpausen kommer efter to noget dramatiske løb på henholdsvis Hockenheim i Tyskland og Hungaroring i Ungarn.

”På Hockenheim kvalificerede jeg mig som nummer otte, men i løbet havde jeg rigtig god fart i bilen,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Jeg overhalede to i starten og to i det næste sving, så jeg lå firer. Før banens hårnål gik jeg til angreb på Larry ten Voorde på tredjepladsen. Han bremsede tidligere end normalt. Jeg kom ind foran ham, men så slap han bremsen, og da vi styrede ind i hårnålen, fik jeg et
skub bagfra. Jeg mistede kontrollen over bilen og kunne ikke undgå at ramme Michael Ammermüller, som lå foran.”

Udover at han måtte udgå på stedet, måtte Mikkel O. Pedersen efterfølgende også indkassere en straf for episoden. Straffen bestod i, at han ved det efterfølgende løb på Hungaroring skulle rykkes fem pladser tilbage på startgridden. Her endte han med blot at sætte 13. hurtigste tid, hvorfor han skulle starte som nummer 18.


”Det fungerede ikke på det første sæt dæk i tidtagningen, så vi lavede nogle ændringer, inden jeg forsøgte mig med et nyt sæt dæk,” siger han. ”Mine sektortider var rigtig gode, men før det næstsidste sving kom der rødt flag. Havde tiden holdt i mål, havde jeg sat fjerdebedste tid, og hvis jeg havde vundet en tiendedel i hver af de to sidste sving, havde jeg været hurtigst af alle. Det var skuffende.”

Hungaroring er ikke en nem bane at overhale på, og Mikkel O. Pedersen endte med at krydse målstregen som nummer 16.

”Heldigvis blev der ikke uddelt point for løbet på Hockenheim, da det blev stoppet før tid på grund af regnvejr, så jeg er kun rykket fra fjerde- til sjettepladsen i den samlede stilling,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Det er selvfølgelig kedeligt, men det positive er, at der kun er 12 point op til Larry ten Voorde på tredjepladsen, så der er stadig masser af muligheder.”

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: