Mikkel O. Pedersen klar til løbet på Monza

Foto: Mikkel O. Pedersen

Efter sidste weekendens løb på Spa-Francorchamps er det en anden legendarisk racerbane, som venter forude for Mikkel O. Pedersen. Det er den italienske Monza-bane, hvor han søndag skal køre den næstsidste afdeling af Porsche Supercuppen.

”Spa, Monza og Mexico er tre af de baner, som jeg elsker mest, og hvor jeg finder mig bedst hjemme, og så var det ærgerligt, at tingene ikke fungerede på Spa. Men nu gælder det så Monza, og det glæder jeg mig til,” siger Mikkel O. Pedersen.

”Monza er en bane, hvor jeg oplever, at jeg har god fart. Sidste år på banen var jeg foran favoritten Michael Ammermüller og var på et tidspunkt oppe som sekser, inden jeg blev påkørt og røg af, så det er en bane, som ligger godt for mig. For nylig havde vi en testdag på Monza, og her kørte jeg lige op med Matteo Drudi, som blev treer på Spa, og som har Monza som hjemmebane. Det giver mig en tro på, at alt kan ske i weekenden.”

Mikkel O. Pedersen havde også store forhåbninger forud for sidste weekends løb på Spa-Francorchamps – en anden bane, der er i hans top 3, og en bane, hvor mere end 60 gæster og sponsorer var til stede langs banen.

”Tidtagningen var noget af en udfordring på grund af vejret,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Vi fik hurtigt sat en tid, for banen kunne både blive mere tør, men der kunne også komme regn igen.”


Mikkel O. Pedersen i tæt kamp på langsiden på Spa-Francorchamps.

Regnen lod vente på sig, så MRS-teamet sendte Struer-køreren ud på banen igen sammen med de øvrige fem kørere. Men der var meget trafik på banen og trods nye dæk endte det blot en samlet placering som nummer 16 blandt de godt 30 biler.

”Jeg skulle have varme i dækkene og skabe mig et hul til køreren foran. Jeg nåede at få en god tid i sektor 1, men så røg jeg ind trafik,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Da jeg gjorde et nyt forsøg, endte jeg med at få et flatspot på et dæk for enden af langsiden. Så jeg endte med, at det var den første tid, som bestemte, at jeg skulle starte som nummer 16. Da jeg lagde mine bedste sektortider sammen, viste de, at farten var der til at blive otter…”

I starten af løbet fik Mikkel O. Pedersen overhalet flere konkurrenter, så han nåede op på 13. pladsen, men så stoppede hans fremgang. ”Bilen begyndte at understyre. Omgangstiderne faldt mere og mere, og så gjaldt det bare om at komme i mål. Jeg formåede at holde min 13’er hjem,” siger han. Men efter det ternede flag kom blev han rykket to pladser tilbage til 15. pladsen. ”Der er track limits på banerne, og dem kan man kan nemt komme ud over dem på Spa. Det var kun mig og en svensker, som fik straf, selv om en række topkørere også overskred dem. Jeg fik lagt fem sekunder til min tid, så jeg røg ned som nummer 15.”

”Men nu gælder det Monza, og det ser jeg frem til. Sidste år gjorde jeg det godt der, og det er også min forventning at gøre det igen.”

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: