Mikkel O. Pedersen klar til sekstimersløb i Tyskland

Foto: Mikkel O. Pedersen Racing

I weekenden genoptager Mikkel O. Pedersen kampen om årets GT World Challenge Europe. Efter at han i slutningen af juli sammen med Andrea Rizzoli og Adrien de Leener kørte en tredjeplads hjem i premieren på Imola-banen i Italien, gælder det nu en anden Formel 1-bane. Det er den tyske Nürburgring.

”Imola var en helt ny og ukendt bane for mig, men det er Nürburgring ikke,” siger racerkøreren fra Struer.

”Jeg har haft en testdag sammen med mit team Dinamic Motorsport på banen, og selv om det efterhånden er to måneder siden, er det godt at have det med som ballast.”

”Nürburgring er en sjov bane. Jeg har aldrig kørt løb der, men under testen gik der ikke så lang tid, inden jeg lærte den at kende. Der er nogle hurtige chikaner, og da vi kører i en Porsche 911 GT3-R, som har meget downforce, bliver det endnu hurtigere.”

Da GT World Challenge Europe åbnede på Imola-banen, var Mikkel O. Pedersen og hans to teamkammerater mindre end fem sekunder fra at tage Silver Cup-sejren i det tre timer lange løb.


”Sidste gang brugte vi for lang tid i pitten, så det er vores målsætning, at vi denne gang skal have pitstoppene til at klappe. Ude på banen føler jeg, at vi er godt med,” siger Mikkel O. Pedersen.

Og pitstoppene bliver vigtige.

”Løbet på Imola varede tre timer, så vi havde to pitstops, men denne gang skal vi køre seks timer, så vi ender nok med at skulle have fem eller seks pitstops. Det hele afhænger dog af, hvordan tingene forløber. Om der kommer safety car og hvad der sker, men vi vil naturligvis helst have så få pitstops som muligt.”

Ikke siden Imola-løbet i slutningen af juli har Mikkel O. Pedersen siddet bag rattet af Dinamic Motorsports Porsche 911 GT3-R. Alligevel har han holdt sig i form. Ikke bare med fysisk træning generelt, men også med køretræning.

”Det er hårdere at køre i R-modellen end i den cup-bil, jeg tidligere har kørt, så derfor har jeg brugt meget tid på at træne i gokart,” siger han.

”Jeg har valgt en gearkart. Dels er det en af de hurtigste typer gokarts, dels kræver de mange gearskifte, at man hele tiden skal reagere og være klar.”

Søndagens mesterskabsafdeling i GT World Challenge Europe starter søndag klokken 11.45, slutter klokken 17.45 og kan følges live på www.gt-world-challenge-europe.com/watch-live.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: