Mikkel O. Pedersen med i toppen i Mexico

Foto: Mikkel O. Pedersen Motorsport
2019-sæsonen er nu et overstået kapitel for Mikkel O. Pedersen. Ti løb på ni forskellige baner i lige så mange lande er det blevet til for struerkøreren, som slutter sæsonen på en ottendeplads i Porsche Supercuppen – verdens hårdeste mærkeklasse.

”Jeg ville godt være sluttet på femtepladsen i mesterskabet – og det kunne det nemt være blevet til – men når jeg kikker tilbage på sæsonen, er jeg ganske godt tilfreds,” siger Mikkel O. Pedersen. ”

Inden finaleweekenden i Mexico lå han på en sjetteplads i tabellen i Porsche Supercuppen, og havde det ikke været for en påkørsel i det første af de to løb på banen i Mexico City, kunne han have vekslet den sjetteplads til en femteplads.

”Det var en weekend med dobbeltløb, så i tidtagningen gjaldt det om at sætte to gode tider. Den bedste gjaldt startopstillingen til lørdagens løb, den næstbedste til søndagens løb. Jeg endte med at skulle starte de to løb som nummer 5 og 3, så det var ikke helt ved siden af,” siger Mikkel O. Pedersen. Desværre blev hans første løb kort.

”Jeg kom godt fra start, men efter langsiden følger der tre sving, der går højre, venstre og højre. Sving 2 kan godt være problematisk, for ligger man på ydersiden af en anden kører ind i sving 1, opdager konkurrenten det måske ikke, når han drejer ind til det næste. Vi lå meget tæt, og det endte med, at Jaxon Evans ramte min bagkofanger, så jeg blev skubbet frem og ramte Dylan Pereira. Jeg fik ødelagt bilens bagkofanger og en sporestang og sendt rundt. Da feltet var kommet forbi, kunne jeg bare køre tilbage til pitten og udgå.”

Til det andet mexicanske løb fik Mikkel O. Pedersen en rigtig god start.

”Jeg kom op på siden af Michael Ammermüller, som var startet på pole position, men jeg måtte trække mig i den første svingkombination, hvor også Julien Andlauer gik forbi. Vi var en gruppe på fire i front, som kunne trække fra de andre, og da Andlauer begik en fejl, kom jeg frem på tredjepladsen,” fortæller Mikkel O. Pedersen. Det så ud til, at han var ved at køre sæsonens anden podieplads i hus. ”Midt i løbet havde jeg svært ved at få bagenden til at stå fast. De andre kørere indhentede mig. Andlauer gik til angreb på mig, og da han gik forbi, smuttede de andre også forbi.”

Slutfacit blev en sjetteplads, som blev årets femte placering i top 6 for Mikkel O. Pedersen.

”Var jeg ikke udgået af det første løb i Mexico City, var jeg sluttet længere fremme end på ottendepladsen. En placering i top 8 havde givet mig point nok til en femteplads i mesterskabet, men det var trods alt kun anden gang, jeg i år er udgået,” siger han.

”Men jeg har haft en god sæson. Jeg lå længe på tredjepladsen i mesterskabet, og så vil jeg sige, at min andenplads i Monaco og
mine to banerekorder i Monaco og på Monza var de absolutte højdepunkter.”


Giv os gerne et like på Facebook og følg vores gruppe Nyt om Motorsport – så får du altid det nyeste!

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: