Mikkel O. Pedersen pressede den mesterskabsførende

Foto: Mikkel O. Racing

At Porsche Supercuppen kaldes verdens hårdeste mærkeklasse indenfor sportsvognsracing, blev man vidne til ved sidste weekends løb på Spa-Francorchamps. Mikkel O. Pedersen måtte således notere sig for en tiendeplads i et tæt og hårdt løb, hvor han også andre topkørere havde det svært. Således lå racerkøreren fra Struer i tæt fight med den mesterskabsførende Julien Andlauer, som blot blev nier på den belgiske bane.

”Porsche Supercuppen er altid så tæt, så hvis det går skidt i tidtagningen, går det også skidt i løbet, og det gjorde det for mig i weekenden,” siger Mikkel O. Pedersen.

”Jeg havde fået en god start på weekenden ved at være syver i træningen, hvor jeg satte en omgangstid, der viste sig at være bare seks tiendedele fra det, der blev pole position-tiden. Men i tidtagningen ville min teamkammerat lægge sig bag mig, så jeg kunne trække ham rundt til en god tid, men det var jeg ikke interesseret i. Når jeg kører tidtagning, vil jeg helst ligge helt fri, så jeg ikke skal kikke konstant i spejlene. Det endte med, at jeg fik kolde dæk og kun
satte 13. bedste tid. Jeg var ret ophidset, og min teamchef er nu godt klar over, at det ikke skal ske igen.”

Løbet blev en tæt affære, og i første del af Eurosports transmission var det Mikkel O. Pedersens orange og grå Porsche, der var fokus på, da han kæmpede sig frem på 10. pladsen.

”Jeg var en af de hurtigste på banen. Vi var fire kørere, der kom ned på 2.24 for en omgang, mens resten kørte på 2.25,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Jeg lå og kæmpede hårdt for at komme forbi Julian Andlauer. Jeg ville ikke risikere point ved at gøre noget dumt, men i Blanchimont-svinget lå jeg lige bag ham, tabte downforce og kom ud over track limits. Så kaldte race directoren mig op over radioen og beordrede mig til at lade mig falde tilbage. Jeg faldt tilbage og fik indhentet det tabte igen, men kunne ikke gøre noget mere ved Julian Andlauer.”


Mikkel O. Pedersen er i disse dage tilbage i Danmark, inden han sætter kursen mod Italien og Monza-banen, hvor næste løb købes i weekenden.

”Jeg glæder mig til Monza. Det er den hurtigste bane på kalenderen, og der er nogle fede chikaner med store curbs, hvor bilen hopper og flyver,” siger han. ”Det er teamets hjemmebane, så der kommer mange gæster. Jeg har de sidste gange været hurtig, og det tænker jeg også, at jeg kan være i år.”

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: