Nær-ved podieplacering til Holmgaard Motorsport

Foto: Creventic

Det aalborgensiske racerteam var taget til den belgiske F1-bane med ambitionen om at tage pokaler med hjem til det nordjyske. Det lykkedes ikke helt, men det er kun et lille skår i glæden for teamchef og ejer, Kim Holmgaard:

– Løbet gik faktisk rigtig godt, og vi satte ikke en fod forkert under hele løbet, fortæller Kim Holmgaard, som ikke er sen til at placere årsagen til de manglende pokaler. For selvom man er dygtig, kan andre godt være dygtigere:

– Jamen der var nogle hold med, som bare gjorde det rigtig godt! De var lidt hurtigere på banen, og de havde også godt styr på både teknik og taktik, så der skulle mere til for at slå dem, fortæller han ærligt.

Med mere end 50 biler til start, hvoraf 19 af dem deltog i TCE-klassen, hvor Holmgaard Motorsports VW Golf GTI TCR hører til, er der kamp om pladserne. Når de 19 biler samtidigt er stort set jævnbyrdige, er en femteplads en flot præstation.

Det kunne måske være blevet til en tredjeplads for teamet, men en såkaldt Code 60-periode (ved Code 60 bliver der indført en hastighedsbegrænsning på 60 km/t på banen i forbindelse med uheld eller dårligt vejr, red.) ødelagde planerne for teamet.


– Vi havde regnet os frem til at et par af konkurrenterne inden længe skulle i pit og skifte kørere, og da vi allerede havde gjort det, ville vi med stor sandsynlighed komme foran dem, fortæller Kim Holmgaard, som kort efter kunne konstatere at der var Code 60 på banen – og så var chancerne små.

– Jeg plejer gerne at sige, at held ikke er noget man får – det er noget man selv skaber. Og denne gang var der nogle stykker som var bedre til dén disciplin end vi var. Vi kom i mål med lige under et minut op til nummer tre, og det var altså efter 12 timers racerløb, så alt kunne ske.

Sæsonen er nu slut for Holmgaard Motorsport, men teamchefen selv er inviteret til 24 timers-løbet på den amerikanske F1-bane i Texas af det franske Altran Peugeot-team – der er nemlig et uofficielt verdensmesterskab, som kan sikres:

– Vi er i en position, hvor vi med en sejr kan vinde det såkaldte Continental Championship, selvom vi kun har fået fjerdepladser i de sidste to løb i Dubai og Portugal. Det kunne være et sjovt mesterskab at vinde, så jeg er ved at kigge grundigt i kalenderen for at se om der er tid, fortæller Kim Holmgaard.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: