Nicolai K. sætter banerekord på Silverstone

Foto: Nicolai Kjærgaard Racing

Der blev kørt race til det yderste af neglene, inden den danske F3-kører Nicolai Kjærgaard kunne gå på podiet for anden gang i denne weekend i Euroformula Open. Undervejs satte han banerekord og er dermed den hidtil hurtigste Formel 3-kører nogensinde på Silverstone.
 
Både teamet og fansene krydser fingre for, at de gode takter den forgangne weekend kan danne grundlag for flere topresultater når de sidste to afdelinger afvikles i Spanien og Italien for danske Nicolai Kjærgaard.
 
Weekendens to løb i Euroformula Open serien blev kørt i England, på Silverstone, som Nicolai K. kender ud og ind, og med 2 tredjepladser i et stærkt felt af kørere fra hele verden viste danskeren, at han også kan være med:
 
“Det er ikke nok med to podiepladser én weekend. Man skal gøre det igen og igen. Men det spillede bare for mig både lørdag og søndag, og når det gør det for både ingeniører, mekanikere og mig, er der kun få i feltet, som er hurtigere. Jeg håber, at jeg også kan holde formen i sæsonens 4 sidste løb, om 14 dage i Barcelona, og om en måned på Monza-banen i Italien”, siger Nicolai K.
 
Lørdag startede han som 3’er og holdt positionen hele vejen hjem. Søndag måtte han efter en uheldig tidskørsel nøjes med en startplacering som nr. 7. Efter en god start tog han dog skeen i den anden hånd og fik gang i overhalingerne. Han kørte hurtigste tider af alle, indhentede førergruppen, og satte undervejs banerekord. Aldrig tidligere er der kørt så stærkt i en Formel 3-bil på Silverstone-banen. På løbets sidste omgang passerede han teamkammeraten Billy Monger og kørte sig ind på en 3. plads. Samtidig røg der en håndfuld mesterskabspoint på kontoen.
 
Nicolai K. kører ligesom i fjor for det engelske Carlin-team, der har i alt 4 biler med i Euroformula Open. Successen på Silverstone kommer ovenpå en periode, hvor den 20-årige esbjergenser enten har haft uheld eller problemer med at få fart i sin racer.
 
Han vil heller ikke udelukke, at det kan have betydet noget for hans flotte præstation, at han nu er blevet færdig som HHX-student fra Rybners i Esbjerg, hvor han gik på Team Danmark-ordningen:
“Jeg kan i hvert fald mærke, at jeg nu kan have fuld fokus på at køre. Jeg skal ikke længere også tænke på en skriftlig opgave, der skal være færdig torsdag aften op til et vigtigt løb”, siger Nicolai Kjærgaard.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: