Nicolai Sylvest klar til Nürburgring efter god hollandsk weekend

Foto: Sylvest Motorsport

I denne weekend er Nicolai Sylvest tilbage på sin favoritbane. Sammen med sin makker Jens Klingman og Team MRS deltager han i femte afdeling af ADAC GT Masters på Nürburgring i Eifelbjergene.

”Det er en bane, der ligger rigtig godt til mig,” siger den Team Danmark-støttede kører. ”Det var på denne bane, at jeg vandt min første sejr i Formel 3, og det var også her, at jeg – inden Jens’ og min sejr i Østrig i år – opnåede min første pole position i ADAC GT Masters. Så jeg ser virkelig frem til weekenden.”

Teamet kommer lige fra fjerde afdeling af ADAC GT Masters, som i den forgangne weekend fandt sted på Zandvoort-banen, der til næste år skal være vært for det hollandske Formel 1 Grand Prix.

”Vores forventninger var ikke store til dette løb, da det absolut ikke er en bane, som ligger godt til vores BMW M6 GT3, så i Team MRS var det vores mål bare at komme ind i pointene,” siger Nicolai Sylvest. I første tidtagning i regnvejr lørdag morgen satte han 17. bedste tid blandt de 31 biler og manglede blot tre tiendedele til top 10.

”Det var tørvejr til løbet, og jeg fik en god start og kom op på 13. pladsen på første omgang. Det gik godt, så derfor kaldte teamet mig over radioen og sagde, at jeg skulle blive i bilen så længe som muligt, inden jeg skulle komme i pit og aflevere den til Jens. Det gjorde jeg så på en syvendeplads.”


Nicolai Sylvests tyske teamkammerat ikke bare forsvarede syvendepladsen, men fik overhalet yderligere tre konkurrenter, inden han blev påkørt bagfra. Det rykkede bilen fra fjerde- til sjettepladsen, men den unge Jægerspris-kører kunne dog glæde sig over at slutte som nummer fire blandt juniorkørerne.

”Det resultat var vi ganske godt tilfredse med, men da Jens søndag morgen skulle køre den anden tidtagning i tørvejr, var det tydeligt, at BMW’en ikke passede til den hollandske bane. Vi måtte nøjes med en 23. plads,” siger Nicolai Sylvest.

”Da Jens havde kørt første halvdel af løbet og kom ind i pitten for at overgive bilen til mig, lå den på 12. pladsen. Desværre opstod der et teknisk problem, som kostede os 15 sekunder. Jeg lå derfor blandt de bageste, da jeg kom ud på banen.”

Nicolai Sylvest formåede hurtigt at indhente flere konkurrenter, men Team MRS valgte den sikre løsning. Uden udsigt til mesterskabspoint og med den kommende weekends løb på kalenderen ville man ikke risikere skader på bilen, så derfor kaldte man danskeren over radioen og bad ham om at køre bilen i pit.

Inden weekendens løb på Nürburgring – der kan følges på adac-gt-masters.de – indtager Jens Klingman og Nicolai Sylvest ottendepladsen i kørernes mesterskab, mens den danske kører er nier i juniormesterskabet med gode muligheder for at avancere i løbet af weekenden.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: