Nicolai Sylvest vandt for anden gang Copenhagen Historic Grand Prix

Foto: Sylvest Motorsport

Selv om det var tre år siden, at han sidst havde deltaget i racerløbet på Bellahøj Park, viste Nicolai Sylvest til fulde, at han hverken havde glemt baneforløbet eller hvordan man håndterer en over 50 år gammel racerbil. Sammen med sin far Jesper vandt han for anden gang Royal Pro-Am, som var hovedløbet ved Copenhagen Historic Grand Prix.

”De to sidste år er løbet faldet sammen med en afdeling af den tyske ADAC GT Masters-serie, så der har jeg været forhindret i at deltage,” fortæller den 22-årige Team Danmark-eliteatlet fra Jægerspris. ”Men det var skønt at være tilbage.”

Nicolai Sylvest og hans far Jesper måtte ligesom i 2016 kæmpe hårdt for at få sejren i Royal Pro-Am. Her er det en professionel og en amatør, der deles om hver bil i feltet. Først kører amatørerne et løb, hvor slutresultatet bestemmer startplaceringen for de professionelle kørere.

I amatørernes del af finalen formåede Jesper Sylvest at køre Sylvest Motorsports grønne Lotus Cortina ind på andenpladsen efter vinderen Martin Berner. Men det gik hårdt for sig på racerbanen.

”Da min far kom ind til pausen og kørerskiftet, var han helt oppe og køre, for da han skulle overhale en af de andre biler med en omgang, kom han så tæt på betonen rundt om banen, at dele af bagskærmen blev trykket ind og kom ind og rørte bagdækket,” siger Nicolai Sylvest. ”Men der var ingen grund til panik for vores dygtige mekanikere anført af min farbror Steffen Sylvest havde helt styr på det og fik lynhurtigt bilen klar, mens vi udførte vores køreskift.”


Og klar var den, Nicolai Sylvest forsvarede sin startposition som toer og fulgte skarpt i skyggen på Tom Kristensen, som havde overtaget Martin Berners bil. På løbets fjerde omgang så Nicolai Sylvest så sit snit til at passere den 9-dobbelte Le Mans-vinder. Ikke nok med det. Det lykkedes ham også at opbygge et forspring på næsten fire sekunder ved det ternede flag.

”Det var skønt at slå Tom og alle de andre proffer, og det var også dejligt at vise mine evner overfor et dansk publikum,” siger Nicolai Sylvest, der snart skal i aktion igen.

”I den kommende weekend skal jeg til Holland, hvor jeg på Zandvoort-banen vest for Amsterdam skal køre fjerde afdeling af ADAC GT Masters-serien.”

Løbet kan følges live på adac-gt-masters.de.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: