Nicolaj Kandborg debuterer i verdens hårdeste 24 timers racerløb

21nls-lauf-3-giti-hires-christian-frays-swoosh-8
Foto: Swoosh Motorsport Communications

Når den legendariske Nürburgring Nordschleife i starten af juni måned afholder sit årlige 24 timers-racerløb, bliver det med en meget spændt dansker i feltet. Nicolaj Kandborg har netop indgået aftale med GITI Tire Motorsport om deltagelse i løbet, der regnes som et af de absolut hårdeste racerløb i verden.

For den 23-årige racerkører, som i år deltager i Nürburgring Langstrecken Series, er det en stor drøm, der nu går i opfyldelse. Og dét endda et år før planlagt:

“Da jeg besluttede mig for at jagte den tyske drøm var det med en ambition om at køre 24 timers-løbet næste år. At jeg nu står med en aftale om at køre løbet om en måneds tid – det er helt vildt”, lyder det fra den glade østjyde, der allerede i weekenden vender tilbage til “Nordsløjfen” for at deltage i kvalifikationsløbet forud for det store løb.

“Nürburgring 24 Hours er så stort et løb og arrangement, at man forud for selve løbet har et seks timers løb som forberedelse og pre-kvalifikation. Det er allerede i den kommende weekend, og jeg glæder mig til at blive en del af det”, siger den kommende 24 timers-kører:

Nicolaj Kandborg kommer til at deltage i 24 timers-løbet i samme bil, som han deltager i NLS-mesterskabet; en nybygget BMW 330i, og flere af teamkammeraterne er også de samme, mens den endelige sammensætning af kørere ikke er offentliggjort endnu.


“Jeg er så taknemmelig for at mine sponsorer har gjort det her muligt. Især BaCoGa, Racing Team Alexander og Dan Nielsen har været en stor hjælp, så jeg håber at kunne give et flot resultat som tak”, fortæller Nicolaj Kandborg, som i den forgangne weekend rejste hjem fra Nürburgring efter et skuffende resultat.

Efter en lovende sjetteplads i en udfordrende kvalifikation var Kandborg og hans to tyske teamkammerater snublende tæt på en podieplacering i deres kun andet løb sammmen, da en teknisk defekt afbrød deres løb med bare 40 minutter tilbage af løbet.

“Det var drønfrustrerende at det skulle gå sådan, men vi har bevist at vi som kørere kan være med i den sjove ende af feltet, og selvom vi blev ramt af en defekt er bilen rigtig godt bygget og forberedt til banen. Jeg synes at det ser lovende ud for resten af sæsonen”, siger Nicolaj Kandborg.

Nicolaj Kandborg får sin ADAC TOTAL 24-Hour Race-debut den 3-6. juni. Løbet vises gratis på Youtube.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: