Nightrace 2018 – Formel 4

Foto: Dan Knudsen / Photo-Graphic.dk

Årets mest spektakulære og festligste afdeling er slut, og som tidligere år, leverede både arrangørerne, tilskuerne og ikke mindst racerkørerne et fantastisk show. Formel 4- og Formel 5-mesterskabet var før indgangen til denne weekend rigtig tæt. I Formel 5 fik Mads Hoe udvidet forspringet, men kun med 1 point, mens det var anderledes givtigt for den førende i mesterskabet, Casper T. Hansen. Han fik kørt 60 point ekstra hjem i weekenden, og har udvidet føringen til nu 97 point.

Bag ham har der længe været “bytte-bytte-købmand” i placeringerne. For 2 afdelinger siden stod der Jonas Lindhard Nielsen på 2. pladsen, og efter DM5 var det Aske Nygaard Bramming der indtog den plads. Nu hvor krudtrøgen har lagt sig efter Nightrace, er det en tredie der indtager andenpladsen. Efter tre afdelinger med solid pointhøst står der nu Casper Pilgaard ud for P2. Han leverede bl.a. en enkelt heatsejr og en P2 i mørket i Padborg.

Tæt race fra start

Som sidst feltet var her, var der dømt formelbiler med lys på, og det var et flot syn. FSP havde dekoreret styrtbøjlen på raceren også, så det var ekstra nemt for tilskuerne at skille de 3 racere fra hinanden. Tidtagningen og de første 2 heats blev dog kørt uden det var nødvendigt med lyset. Og her skulle det vise sig at Casper T. Hansen var kommet med en stor sult på point. I tidtagningen blev han dog fulgt til dørs af sin evige rival, Aske Nygaard Bramming, der sluttede P2 kun 4/1000!! sekund efter Casper. Og en stærkt kørende Mikkel Grundtvig indtog P3 kun 5/100 sekund efter Casper. Så der var lagt op til et flot løb. 

Heat 1 blev som forventet en herrefight mellem de tre forreste. Casper trak længste strå, mens Mikkel indtog P2. Aske fik desværre en tidsstraf på 3 sekunder for trængning af Casper og endte derfor som P4. Ind imellem sneg en lille Thybo ved navn Malthe Jakobsen, sig. Det skulle vise sig, at det ikke blev sidste gang vi så flot kørsel fra ham.


I Formel 5 mesterskabet løb Mads Hoe med sejren, foran Martin Harritz og med Lucas Daugaard som P3. Lucas har for alvor fået fart i bilen, og ånder de to forreste i nakken. Han satte således hurtigste tid af Formel 5 bilerne i heat 1, med margin. Han er værd at holde øje med.

Pilgaard tilbage på toppen

Heat 2 startede med omvendt grid, og med Martin Harritz i pole. Han kunne dog ikke holde placeringen, og endte som P2 i Formel 5 klassen. En knækket speederkabel hos Mikkel Grundtvig, sendte saftycar på banen, og da den kørte ind, tog pokker ved Casper Pilgaard. Han var ellers startet som P10!, men han var den første til at modtage det ternede flag. En kombination af fart, held og snuhed gav ham sejren. Den førende Jonas Lindhard døjer med at få fart i bilen, og kunne ikke stille noget op mod Casper Pilgaard. Valdemar Eriksen leverede en flot indsats og tog sig af P3.

En sej thybo

Finalen skulle køres i tusmørket, og det var et flot syn der udspillede sig foran de mange fremmødte tilskuere. Det er ikke sikkert det er set andre steder i verden, at man har monteret lys på formelbilerne, ud over regnlygten. Så det var specielt. Og ligesom der var kamp om placeringerne i de to foregående heats, så var der det også i finalen. Casper Pilgaard havde fået blod på tanden efter sin heatsejr, og selvom han skulle starte som P6, så fik han igen en flot start. Det var dog Casper T. Hansen, der startede på poleposition, der fik det ternede flag først. Der skulle dog en drabelig kamp til, mellem ham og Casper Pilgaard, og med Malthe Jakobsen lige bagved dem.

Malthe Jakobsen kunne med en P3 i finalen stige ud af bilen med et stort smil, efter en rigtig flot weekend, hvor han viste meget stabil kørsel, og tog en stor portion erfaring med sig videre. Casper T. Hansen havde besøg af sit personlige heppekor, og de var en stor støtte gennem hele dagen, så det var forståeligt en glad Casper T. Hansen der kunne kvittere med en sejr i finalen.

Også i Formel 5 var der masser af drama og flot kørsel. Gennem hele lørdagen var billedet at Martin Harritz jagtede Mads Hoe. Det var dog også billedet i det meste af finalen. Men på sidste omgang satsede Martin og efter en lang duel igennem 3 sving hvor de to kørte side om side, kom de sammen ud på langsiden på næstsidste omgang. Her blev det en bremseduel efter racerkørerens ABC. Og denne gang tog Martin Harritz stikket, mens Mads Hoe endte i sandkassen. Det sendte Lucas Daugaard op på en P2 og Line Sønderskov indtog P3.

Vi brugte weekenden, sammen Danmarks ypperste formel-piloter, for at vise hvordan man kører racerløb. Husk på, det er ikke så dyrt som du tror, så hvis du har lyst til at prøve, så tag fat i os, for en uforpligtende snak.

Formel 4 Renault Danmark


Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: