Ny skandinavisk udfordring venter Kristian Sætheren

Foto: Niklas Majgaard
På bare tre sæsoner har norske Kristian Sætheren taget et langt spring ind i motorsportens verden. Bogstaveligt talt. I næste weekend venter debuten i Skandinaviens stærkeste standardvognsserie, TCR Scandinavia.
Det er kun godt og vel tre år siden den norske skihopper definitivt lagde skiene på hylden og snørede køreskoene i DS3 Cup – og siden er det gået stærkt. Sætheren fulgte debutåret op med en sæson hos Insight Racing, hvor det blev til en tredjeplads i det samlede mesterskab og en suveræn norsk titel i mærkeklassen.
I år har Kristian været at finde i to forskellige biler, for udover DS3 Cup har han med sjællandske Insight Racing også satset i TCR med Alfa Romeo. Her har Kristian Sætheren delt en Alfa Romeo Giulietta TCR-racer med Louise Frost i Danish Endurance Championship – men i den kommende weekend kommer den helt store ilddåb ved årets største danske løb, Grand Prix Danmark.
Skandinaviens førende standardvognsserie TCR Scandinavia kommer nemlig på gæstevisit, og her skal Kristian Sætheren ud at prøve kræfter med nogle af de største svenske og danske navne:
– Jeg ser frem til løbene, men har ikke de helt vildt store forventninger fremme. Jeg er godt klar over, at konkurrencen bliver mega hård. Men jeg skal køre mit eget løb, og skal komme igennem på en god måde. Det bliver virkelig spændende, siger han.
Kristian Sætheren har scoret en enkelt sejr indtil videre i år med Alfa Romeo Giuliettaen. Sejren kom i DEC på Ring Djursland. Foto: Niklas Majgaard
Kæmpestor udvikling

Martin Jensen er manden bag Insight Racing, og har været med inde over en stor del af den udvikling, som 21-årige Kristian Sætheren har været igennem som racerkører. Jensen ser frem til at se Kristian debutere i den stærke, skandinaviske serie:- Kristian har fulgt den bedste indgangsvinkel vi har, og har vist en kæmpestor udvikling hele vejen igennem. At han kørte sig på podiet samlet i sin blot anden sæson siger meget. Han er konkurrencemenneske ind til benet, og at han kan tage det her næste skridt i karrieren i en langt stærkere bil er fuldstændig naturligt, lyder det fra teamejeren.

Grand Prix Danmark køres den 6-8. September på FDM Jyllandsringen.
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: