Nyt land og ny bane venter på Malthe Jakobsen

Foto: Jakobsen Motorsport

Siden den danske Formel 4-sæson sluttede i oktober sidste år, har Malthe Jakobsen kørt tre løb på Sepang-banen i Malaysia. I denne weekend står den så langt om længe på ny asfalt til den unge racerkører. Helt ny asfalt.

– Jeg er taget til Chang International Circuit, som ligger i Thailand, hvor vi skal køre tredje afdeling af Formula 4 South East Asia-mesterskabet, fortæller Malthe Jakobsen, der ser frem til en ny udfordring.

Han har nemlig aldrig kørt på banen før, og den slags stiller krav til forberedelserne. Derfor har thyboen sørget for at lave sit hjemmearbejde.

– Der er kun to kørere i mesterskabet, som har kørt på banen før, så resten af os står samme sted når træningerne starter. Det er super fedt, for så kan vi rigtigt måle os mod hinanden, siger Malthe, der har brugt alle tilgængelige redskaber til at give sig selv et lille forspring:

– Jeg har heldigvis haft mulighed for at køre banen i en simulator, så jeg har allerede nogenlunde en fornemmelse af hvordan svingene er. Og så har jeg set masser af videoer fra banen på Youtube, så jeg føler faktisk allerede at jeg ved hvordan banen er.


Ud fra de begrænsede forberedelser er Chang International Circuit en bane, Malthe glæder sig til at give den gas på. Der er nemlig en skøn blanding af alle de elementer, der udgør en god racerbane ifølge Malthe:

– Starten er ret hurtig med lige stræk og nogle hurtige svingkombinationer, og den sidste halvdel bliver ret teknisk med et par svære sving. Jeg tror det bliver fedt!

I årets første to løb har Malthe været uheldig at løbe ind i uheld, som har kostet dyrebare point – og budgettet til reparationer på racerbilen er allerede godt belastet. Derfor har Malthe arbejdet målrettet for at rette op på dén ubalance:

– Jeg har selvfølgelig selv haft en del af skylden i de uheld som er sket, og for lige at få det hele bearbejdet ordentligt, har jeg haft et par samtaler med Team Danmarks sportspsykolog. Det synes jeg var ret godt, og jeg håber at denne weekend bliver en bedre historie!

Onsdag og torsdag køres der træninger på banen, mens de fire heat bliver afviklet lørdag og søndag. Som altid kan Malthe følges på facebooksiden i løbet af ugen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: