Nyt sportsligt kvantespring til Theodor Jensen

Jerez (ESP), SEPTEMBER 22-24, 2023 - Racing Weekend at Circuito de Jerez, Spain. Theodor JENSEN #30, Saintéloc Racing. © 2023 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency.
Foto: Theodor Jensen Racing

Theodor Jensen skifter til Eurocup3-mesterskabet med Palou Motorsport efter bare én international sæson. Målet er fortsat at lære – og at nærme sig toppen i et svært felt.

Den randrusianske racerkører har efter bare to hele sæsoner i sporten taget endnu et stort spring op ad rangstigen. Et af de højest rangerede formelmesterskaber i Europa venter, og konkurrencen bliver hård.

– Det bliver lidt af en mundfuld, for nogle af de dygtigste konkurrenter fra det spanske Formel 4-mesterskab følger med, og resten af konkurrenterne har allerede kørt i serien i et år, så det er lodret opad fra starten af, fortæller Theodor Jensen, som alligevel ser frem til udfordringen:

– Jeg kunne godt have taget et år mere i Formel 4, men jeg fik en god mulighed med Palou Motorsport, og så slog jeg til. Álex (Palou, Indycar-mester og teamejer, red.) vil gerne hjælpe mig med at nå mit langsigtede mål om at komme til tops i amerikansk racing, hvor han har et kæmpe netværk, så det giver mening på mange fronter, synes jeg.

Palou Motorsport er et relativt nyt team, men båret af erfarne kræfter. Mange af teamets mekanikere og ingeniører har allerede arbejdet i motorsportens absolutte top, og det er noget som Theodor har kunnet mærke på de træningsdage, han havde med teamet i efteråret:


– Der er ingen tvivl om, at de her folk ved, hvad de laver. Teamet er måske ungt, men der er virkelig meget erfaring, så jeg har en fornemmelse af, at jeg får mulighed for at udvikle mig enormt i år, siger Theodor Jensen.

Eurocup3-mesterskabet benytter sig af formelbiler med en 270 hestekræfters Alfa Romeo-motor og store vinger, der giver masser af downforce gennem svingene. Sæsonen starter på Spa-Francorchamps i april og besøger flere af de europæiske Formel 1-baner, før sæsonen slutter på Circuit Barcelona-Catalunya i november.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: