Øgaard løb med flest point på Ring Djursland

Foto: Boxengasse - Kim Gripping/Niklas Majgaard

Det var Sebastian Øgaard, som blev weekendens sejrherre i det danske Formel 4-mesterskab på Ring Djursland. Ejstrupholm-køreren vandt to ud af tre heat, mens dårligste resultat var en andenplads. Benjamin Frislund var næstbedst weekenden igennem, mens Mads Hoe sikrede sig tredjepladsen og værdifulde point til mesterskabet for Formel 5-biler.

Efter at være sprunget over en afdeling af mesterskabet for at deltage i det italienske F4-mesterskab håber Øgaard at bringe sig selv tilbage i kampen om mesterskabet:

“Det er fedt at få hentet så mange point hjem, når jeg nu har været nødt til at springe en afdeling over. Nu håber jeg bare at vi kan gentage successen i de sidste to afdelinger”, lød det storsmilende fra Øgaard.

Én kører, som Ring Djursland har budt på rutchebaneture for på mere end bare med sit bakkede terræn, er Mads Hoe. Efter en god tidtagning startede han første heat fra tredjepladsen og kørte sig frem i front af feltet, hvor han blev til det ternede flag.

“Jeg fik overhalet Øgaard på en af de sidste omgange og holdt føringen til mål. Det er vi ret godt tilfredse med, og bilen kørte rigtig godt”, fortæller Hoe, som til gengæld blev udfordret i det næste heat.


“Inden andet heat måtte vi skifte kobling på bilen, så jeg nåede kun lige med nød og næppe på banen til andet heat. Det gik egentlig godt, indtil jeg stødte sammen med Juju (Noda, red.), og måtte udgå med et defekt forhjulsnav”. Heldigvis fik jeg et godt comeback i det sidste løb, hvor jeg startede sekser og kørte mig frem til tredjepladsen.”

Førnævnte Juju Noda, klassens japanske islæt, havde en hård dag i de djurslandske bakker. På trods af en lovende pole position endte samtlige af weekendens tre løb på sekundære placeringer og små slåskampe med konkurrenterne. Værst gik det i sidste heat, hvor hun i et ivrigt overhalingsforsøg for enden af langsiden endte med at sende William Wulff i autoværnet og afslutte løbet før tid for dem begge.


Jacob Bjerring kørte sig i første heat til en syvendeplads og dermed pole position til løb nummer to. Efter en fornuftig start lykkedes det ham at holde en flok ivrige og overhalingslystne Formel 4-biler bag sig – men glæden varede ikke evigt:

“Det gav en god start og jeg forsøgte alt jeg kunne at holde Formel 4-bilerne bag mig. Men da de først fik godt med bid i dækkene gik der ikke længe før jeg måtte give efter og lade dem komme forbi”, fortæller Bjerring, som havde travlt bag rattet af sin Formel 5-racer:

“Jeg har aldrig kigget så meget i sidespejlene før! Nogle gange glemte jeg næsten at se fremad fordi jeg ville holde øje med hvor de andre var for ikke at lukke døren for hårdt – men det var skide sjovt”, griner han.

Der er to uger til talenterne i Formel 4-klassen igen mødes på racerbanen. Denne gang lægger Padborg Park asfalt til den næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet.

Løbene fra Ring Djursland kan ses eller genses på dette link:

Youtube

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: