Spansk sejr til Valdemar Eriksen på Jerez

4.jpg
Foto: Valdemar Eriksen Racing

Valdemar Eriksen tog i weekenden sin første internationale sejr i spansk Formel 4 på Jerez.

Den 17-årige nordjyde startede som nummer seks, og kørte et fejlfrit løb med en super start og gode overhalinger, og kunne dermed køre over stregen som vinder. Det spanske Formel 4-mesterskab er ét af de største og hårdeste i verden med 20 kørere og top-10 kørte i dagens løb alle deres hurtigste omgang indenfor en tiendedel af et sekund af hinanden, hvilket bevidner, at konkurrencen er vanvittigt tæt.

På sidste omgang af den kun 15 minutter lange tidtagning lørdag morgen, lå Valdemar på Pole Position indtil sidste sektor, men løb ind i trafik i sidste sektor og kvalificerede sig på 8-pladsen til Løb 1 og 6-pladsen til Løb 2. Ikke dårligt, men det så svært ud i det hårde felt.

Valdemar fik en kanonstart på Løb 1 lørdag eftermiddag og lå P5 efter kun 2 omgange, men da en forankørende bremsede uventet tidligt, ramte Valdemar ham desværre og endte i gruset.

I løb 2 søndag eftermiddag startede Valdemar P6, fik en god start igen, og overhalede sig stille og roligt gennem feltet indtil han 2 omgange før det ternede flag overhalede sig til P1 og opbyggede et forspring på et sekund inden han krydsede stregen som vinder.


MP Motorsport har siddet på stor set alt denne sæson, og med 7 kørere i feltet, har det været svært. Valdemar viste dog i dag, at når teamet og ham selv rammer det hele rigtigt, er de ikke urørlige.

Valdemar udtaler:

”Jeg er så glad, at jeg næsten ikke kan være i mig selv! Jeg har været ramt af så meget uheld denne sæson, ikke mindst i sidste weekend, hvor jeg blev kørt af banen fra en sikker sejr kun én omgang før slutflaget, til jeg igen endte i gruset i går. Så er det bare ekstra fedt at kunne give drengene, teamet og mine sponsorer sådan en fantastisk sejr”.

”Jeg har haft farten til at være med helt i toppen i alle testdage hele året, jeg lavede en superdebut i Super GT i Danmark i sidste weekend – det var bare som om, vi ikke helt kunne få marginalerne med på vores side. Det kunne vi i dag, og det er en stor forløsning. Vi skal have arbejdet på en bedre kvalifikation i Spanien, for det er der vi mangler, og det er svært at vinde i så tæt et felt, når man starter for langt nede”.

”Jeg har været på podiet en del gange i MRF Challenge, men det her er min første internationale sejr. Det var en hel speciel følelse at køre først over stregen med mit team hængende udover banen og juble og selvfølgelig at høre ”Der er et yndigt land” fra øverste trin på podiet og med Dannebrog ved min side, er noget jeg aldrig glemmer”.

”Jeg vil gerne sige en stor tak til mine sponsorer i VER Business Club, stor tak til min drivers coach Benjamin Bailly, til min race engineer Edgar Pastrana, Torben Keller min fysiske træner, Carsten Oldengaard min mentaltræner og hele Team DRIVEX”

Der bliver ikke tid til at hvile på laurbærrene for Valdemar, for allerede i næste weekend køres 4. afdeling af mesterskabet i Valencia.

(Valdemar Eriksen Racing)

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: