Pointduellen venter TCR Denmark i Djurslands bakker

DSCF9840
Foto: TCR Denmark

Feltet i TCR Denmark er ved at varme op til en for mesterskabet vigtig duel i weekenden på Ring Djursland. Lørdag går det løs – igen med et kompakt program – i landets førende standardvognsserie.

Et kig ned over tabellen viser, at Kasper H. Jensen og Massive Motorsport synes at være i kontrol efter tre stærke afdelinger på FDM Jyllandsringen, men 35 points forspring til trods, så er absolut intet sikkert. Jyllandsringens flade 2300 meter byttes til weekenden ud med bakker – og det kan ændre på styrkeforholdet i serien.

Det samme kan den såkaldte Competition Weight, som er en del af reglementet i TCR, og har til formål at udligne kørernes performance.

Massive Motorsports Kasper H. Jensen fører aktuelt i TCR Denmark – men den erfarne østjyde skal holde sig til, hvis føringen skal opretholdes.

Her er Martin Andersen og Hyundai, som aktuelt er nummer to i stillingen, blevet 50 kilo lettere, mens blandt andre Kasper H. Jensen, Nicolai Sylvest og Jan Magnussen får vægt med ombord. Det samme gør Casper Elgaard efter sin forsinkede, men fantastiske debut i serien senest på FDM Jyllandsringen.

Umiddelbart bag Kasper H. Jensen er slagsmålet om de samlede podiepladser og ikke mindst et skud på titlen som mester for alvor i gang.


Martin Andersen og Hyundai har 141 point. Nicolai Sylvest og Volkswagen 139, Michael Markussen og Peugeot har 134, Jacob Mathiassen i Alfa Romeo har 130, og Casper Elgaard og Honda er noteret for 123. Med andre ord er alt åbent – og det bliver spændende at se, hvordan udfordrere som netop Andersen, Sylvest, Markussen, Mathiassen og Elgaard griber det an på Ring Djursland.

Tryk på Trophy

I Trophy-klassen for et år gamle biler er mesterskabet fortsat en åben størrelse. Meteor Racings René Povlsen bevarede sit stærke udlæg fra første løb tilbage i juni, og fører fortsat i stillingen. Men midtjyden kan ende med at komme under pres fra særligt Kenn Bach og Massive Motorsport. Honda-køreren havde en fantastisk anden afdeling og hentede gevaldigt ind i Trophy sidst på FDM Jyllandsringen.

Kenn Bach halede godt ind i Trophy med en særdeles stærk lørdag, da TCR Denmark senest kørte – men søndag slog meget fejl for nordjyden, som er opsat på revanche.

Men søndag gik det galt for Honda-teamet, og Kenn Bach måtte indkassere et rundt nul og udgå i søndagens andet heat, hvor han ellers skulle have startet fra pole position. Nordjyden har med andre ord masser at tage revanche for på Djursland, hvor han skal forsøge at hale ind på det 24 point store forspring, som René Povlsen aktuelt har.

Og så skal man i øvrigt ikke glemme klassens øvrige kombattanter. Insight Racings Johnny Vejlebo viste storform på Jyllandsringen og endte weekenden med klassesejr sidste gang i hans Peugeot 308 GTI TCR.

Insight Racings Peugeot-kører, Johnny Vejlebo, fandt for alvor formen ved TCR Denmarks seneste afdeling, og rundede weekenden af med klassesejr.

En anden Peugeot-kører, Michael Carlsen, viste i glimt farten sidste gang på Jyllandsringen og er helt sikkert opsat på mere, ligesom klassens yngste håb, Jonas Lindhard tog to andenpladser med sig fra Jyllandsringen sidste gang. Også nordjyske Lindhard må regnes som én man bør holde øje med i Trophy denne weekend.

Mad Bull Racings Kim Lund Johansen fik motorproblemer sidste gang på FDM Jyllandsringen, men teamet har siden løst problemerne og er klar til Ring Djursland.

Jonas Lindhard har i glimt vist potentialet i sin Volkswagen Golf i TCR Denmarks Trophy-klasse – men det helt store gennembrud har ladet vente på sig. Kommer det på Djursland?
Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: