Pokal med hjem fra håbløs løbsweekend

Foto: Jakobsen Motorsport

Det kan godt tære på selvtilliden, når racerkørerens resultater udebliver. Sådan kunne det også gælde for Malthe Jakobsen, for hans drømmesæson i Formula 4 South East Asia har efterhånden forvandlet sig til et mareridt. Thyboen har fundet det positive ved situationen.

– Jeg havde ellers regnet med at udfordringerne skulle være slut nu, men ulykkerne er nærmest væltet ned over mig i weekenden, fortæller Malthe Jakobsen, som var til start på Chang International Circuit i Thailand. Og allerede i tidtagningen føltes det “skævt”, selvom Malthe kørte sig til sjette startplacering i det første løb.

Den skæve fornemmelse blev ikke mindre i det første løb, der blev kørt i silende regn – ikke noget, der gør livet som racerkører lettere. Alligevel præsterede Malthe Jakobsen at bringe bilen frem til en tredjeplads uden at have en fornemmelse af, hvad bilen foretog sig:

– Bilen både under- og overstyrede helt som den selv ville, så at jeg overhovedet holdt den på banen var imponerende. Efterfølgende fandt vi ud af, at jeg siden mit bilbytte for et par løb siden, har kørt med en defekt støddæmper – den havde simpelthen sat sig fast!

Med en ny støddæmper monteret på bilen kunne Malthe starte sit andet løb fra fjerdepladsen. Men allerede da den nordjyske racerkører satte bilen i gear for at køre ud på banen, lød der en grim lyd fra bilen – og så stod den stille. Denne gang var det en trækaksel, som gav op. Dermed var der ingen løbsstart til den uheldige dansker.


– Ja, og bedst som man tænker at tingene ikke kan blive værre, så fandt vi kort før tredje heat ud af, at hele gearkassen var ved at eksplodere, lyder det fra Malthe, der med 40 minutter inden det tredje løb kunne se mekanikerne flytte karosseridele og andre smådele fra hans racerbil over til endnu en reservebil.

– Der blev hentet en ny bil frem til mig, men med under en time til at få den gjort klar var der jo slet ikke tid til at kontrollere dens opsætning … så det var endnu en spændende køretur, jeg fik mig der. Rattet sad skævt og bilen havde sit helt eget liv, men jeg sluttede da på sjettepladsen, så jeg er ved at være skarp til at køre i en bil som er alt andet end optimal, griner Malthe.

Med tid til at justere bilen inden weekendens sidste løb var både Malthe og teamet omkring ham optimistiske. Håbet om et godt resultat at slutte mareridsweekenden af på var at mærke, da starten gik.

Det gode resultat udeblev. Efter et par omgange med kraftige rystelser i bilen forlod det ene baghjul bilen, og Malthe kunne gå tilbage til pitten med en sort sky hængende over hovedet.

– Jamen det er jo helt til grin. Jeg er taget herud for at køre med om mesterskabet og lave nogle resultater, så jeg kan bevise for mine sponsorer og omgangskreds, at jeg er værd at satse på. Det synes jeg ikke helt jeg har held med lige nu, så nu går vi i tænkeboks for at vurdere om det giver mening at fortsætte.

På trods af en mildest talt ærgerlig 2019-sæson har selvtilliden ikke taget skade hos den 15-årige racerkører. Talentet er til stede, og fremtiden ser lys ud:

– Når bilen kører, så ligger jeg jo i den sjove ende af feltet, og det er dét, der er vigtigt. Og helt ærligt – hvis jeg kan have en pokal med hjem i kufferten efter så ringe en løbsweekend, så synes jeg at jeg har markeret at jeg har styr på min del af opgaven, kommer det friskt fra Malthe, der har en klar vision for resten af sæsonen:

– Jeg skal være med, hvor jeg kan kæmpe med om sejrene og udvikle mig som racerkører. Det er der, vi fokuserer nu – på at se om jeg er hvor jeg skal være, slutter Malthe Jakobsen.

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: