Bastian Buus inden Porsche Supercup i Monaco: – Jeg kommer til at nyde det

Foto: Porsche AG

Bastian Buus kan se frem til en ekstraordinær racerweekend, når den 18-årige dansker debuterer på Formel 1-banen i Monaco, som lægger asfalt til anden afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup.

Det bliver en weekend af de helt særlige, når Bastian Buus stiller op til anden afdeling af det prestigefyldte Porsche Mobil 1 Supercup i Kristi Himmelfartsferien. Løbet afvikles nemlig på den berømte bybane i Monaco forbindelse med verdensmesterskabet i Formel 1, og danskeren ser med spænding frem til udfordringen.

– Det bliver en megaspændende weekend og uden tvivl et af årets højdepunkter. Monaco er jo et ikonisk sted og samtidig en bane, som kun få racerkørere får lov at køre på. Det bliver en kæmpe oplevelse alene at være med, og jeg kommer med garanti til at nyde det. Når det er sagt, så bliver det igen en weekend, hvor der skal præsteres. Til forskel fra sæsonpremieren på Imola er Monaco et helt nyt sted for alle Supercup-rookies, så fokus bliver nok på at præstere i dét felt. Men det handler bestemt også om at få gode point med til det generelle mesterskab, lyder det fra Bastian Buus.

Hvad Bastian Buus mangler af erfaring i de snævre gader i Monaco opvejes imidlertid af den enorme ekspertise, som danskerens team stiller med. Buus stiller nemlig op for BWT Lechner Racing, som har udmærket sig som et af de mest succesfulde teams gennem Supercup-seriens 30 år lange historie, og det østrigske hold har adskillige løbssejre og flere mesterskaber i bøgerne.

– Teamet har været i Monaco mange gange, så for dem er det business as usual, hvilket naturligvis er en kæmpe fordel for mig. Min opgave er at blive komfortabel med banen så hurtigt, som muligt, så vi kan trimme og finpudse inden kvalifikationen. Noget af det særlige ved Monaco er jo, banen bliver bygget til formålet denne ene weekend om året, så vi har ikke mulighed for at teste på forhånd. Jeg har trænet alt, det jeg kunne i simulatoren, men det bliver stadig noget helt andet at møde gaderne i virkeligheden. Der er ikke meget plads mellem betonvæggene, og det bliver helt sikkert et spørgsmål om overlevelse. Det bliver en weekend med knald på, og jeg glæder mig.


Anden afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup skydes i gang med officiel træning torsdag den 26. maj klokken 15.35, mens kvalifikation afvikles fredag den 27. maj klokken 15.30. Det 17 omgange eller 30 minutter lange løb flages grønt søndag den 29. maj klokken 12.05. Porsche Mobil 1 Supercup bliver sendt på TV 3 SPORT og Viaplay samt på F1 TV og Eurosport, mens livetiming kan følges direkte på seriens website.

PORSCHE MOBIL 1 SUPERCUP MONACO

Torsdag d. 26. Maj
15.35 – Træning (45 min)

Fredag d. 27. Maj
15.30 – Kvalifikation (30 min)

Søndag d. 29. Maj
12.05 – RACE (17 omgange/30 min)

Det er god stil at dele godt indhold med andre
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bag artiklen
Annonce: